Voi jukra, miten monesti olenkaan saanut pesun jälkeen tuskailla hiusten kanssa, joko ne ovat jo tunnin kuluttua aivan lättänät tai sitten ampaisevat siihen toiseen ääriasentoon, lennellen pääni ympärillä kuin parvi pieniä, sähköisiä säteitä. Tai sitten voimat yhdistyivät ja tyvi makaa littanana latvojen pörröttäessä pörhäkkäästi ympräillä. Molempi pahempi, ja yleensä hiukseni päätyvätkin ponnarille, sotkunutturalle tai, työpäivän ollesa kyseessä, tiukalle “lentoemonutturalle”. Olen kantanut painoni verran rahaa kampaamoliikkeisiin ja sieltä kotiin niitä muutaman gramman painoisia (siltä se ainakin ostohetkellä tuntuu, kun lompakko on tyhjä ja kassissa vain pienen pieni tuote) ihmeaineita todetakseni, että ei auttanut, hiuskuontalo elää edelleen omaa, minusta piittaamatonta elämäänsä.

Toisen haasteen tuo tuo äsken mainittu lentoemonuttura. Sen siistinä pysyminen vaatii kunnon kerroksen lakkaa ennen sitä 11 tunnin lentoa, joten kun hiukset kohteessa avaa, ovat ne muutoin puhtaat mutta pinta lakkaa täynnä niin, että lopputulos on pöyheä juuri ja ylöspäin sojottavat latvat. Jälleen ei-kaivattu lopputulos. Ärsyttää sitten pestä hiuksia päivittäin vain sen vuoksi, että saa ne jotenkin fiksusti työpäivän jälkeen asettumaan ja eihän se ole fiksuakaan lie niitä tehokkain shampoin joka päivä vaivata. Niinpä olinkin äärimmäisen onnellinen, kun ajauduin vaikuttajamarkkinoinnin uhriksi (jälleen kerran, may I add) ja jonkun bloggaajan IG-Storiesissa törmäsin tähän XZ-merkin uutuustuotteeseen.

Niin, en valitettavasti nyt voi vinkata kuka tuosta tuotteesta kertoi, sillä se unohtui sen siliän tien, kun hyppäsin Citroeniini ja kaasuttelin lähi-Cittariin. Siellä koriini päätyi ilman hetkenkään epäröintiä tuo XZ Hiushuuhde ja hetken epäröinnin jälkeen vielä Latvasuojakin.

Vielä tyytyväisempi olen ollut näitä tuotteita käytettyäni. Ensinnäkin, helpottaa huomattavasti työmatkalle pakkaamista, kun laukkuun shampoon ja hoitoaineen sijaan voi laittaa vaan tuon Hiushuuhteen (vai hiushuuhteen? Onko tuossa erisnimi vai ei, pitää etsiä bränditietoa XZ:n sivulta…) ja that’s it. Nimittäin se oikeasti pesee hiukset, hellävaraisesti ja niin, ettei edes pitkiin hiuksiin tarvitse sen jäljiltä hoitoainetta, kun yhden yön reissulla on. Toki muutoin hölvään hoitoaineita kaksin käsin, mutta työreissut asia erikseen. Siellä kun lähinnä haluaa vain sen lakan ja lentokonefiiliksen pois hiuksista (tai sitten, mikäli kyseessä on esimerkiksi layover Kantonissa, sen hikisen fiiliksen) jotta voi seuraavana päivänä uuden nutturan rakennella.

Muutoin, kotona, minulla on käytössä XZ Hiushuuhde toisen hoitoaineen jälkeen, ja ennen kuivaamista vielä lisännyt tuota latvasuojaa. Ja nyt, muutamien viikkojen kokemuksella, voin sanoa olevani enemmän kuin tyytyväinen näihin tuotteisiin. Kyllä se vissiin on niin, että XZ ymmärtää tätä suomalaisen hankalaa hiustyyliä (eli lättänää ja littanaa, paljon hirmuisen ohuita haivenia) ja osaa tehdä työnsä niin, että siitä vähästäkin saa nautittavan tuntuista ja näköistä. Iso peukku siis minulta näille tuotteille! Onko joku muu jo näitä ehtinyt kokeilla, tai onko vakiintuneita XZ-tuotteiden käyttäjiä?

XZ-Hiushuuhde

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave