Vuosi sitten vietimme siskon kanssa yhtä (ainakin minun mielestäni) elämämme parhaista viikoista. Olimme road tripillä Irlannissa. En edes muista, mistä se ajatus oikein lähti – olemme molemmat kyllä Irlantia aina ihailleet ja monen romaanin kautta maata kenties hieman romantisoineetkin, ja niin siinä kävi, että sinne sitten suuntasimme.  Ja voi pojat, että tykästyimme! Irlanti oli kaikkea sitä, mitä olimme sen kuvitelleetkin olevan – ja vielä tuhat kertaa enemmän. Tuon viikon aikana käytin sosiaalisessa mediassa varmasti yhtä paljon ylistyssanoja kuin koko vuoden aikana yhteensä ja silti jäi fiilis, että en tarpeeksi osannut rakkauttani ilmaista.

Irlanti

Irlanti

Sillä rakkautta se oli. Rakkauta maisemia kohtaan, rakkautta ihmisiä kohtaan (oikeesti, jos sinua puhutellaan vilpittömän ystävällisesti honeyksi, darlingiksi, loveksi ja ties miksi, alkaa jo itsekin samaan käytäntöön tottua) ja siis aivan kaikkiaan koko maata kohtaan. Mitään kurjaa en koko viikosta keksinyt kirjoitettavaa (noh, ehkä se vesihanasysteemi oli hieman haastava välillä) ja jopa eksyminen oli kuin seikkailu Emmerdalen kulisseissa (väärä maa, tiedän, mutta kuitenkin.) Jokaisen mutkan takaa aukesi entistä idyllisempi maisema, jylhempi rotko tai upeampi niitty. Ja ne niityt, ne olivat täynnä lampaita. Ihanaa!

Irlanti

Irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

Yövyimme B&B-majataloissa, joka onkin ehkä se ainoa oikea tapa, kun Irlannin maaseudulla liikutaan. Joissain olimme ainoat (ja hyvin palvellut) asiakkaat, toisiin mahtui enemmänkin väkeä. Jokaisessa saimme herkullisen aamiaisen, ihanat yöunet ja taisimmepa saada lämpimän suihkunkin aivan jokaisessa kylppärissä joita käytimme – heti, kun opimme ne muutamat pienet kikat lämpimän veden saamiseksi. Varasimme yöpaikkamme aina paria tuntia ennen sinne saapumista, koska emme halunneet päiväohjelmaa turhan tarkkaan etukäteen suunnitella. Aamiaisen äärellä oli aina sitten hyvä tutkia karttaa (kyllä, paperista!) ja miettiä, mihin sitä lähtisi suuntaamaan.

Meidän oli tarkoitus lähteä uudelle Irlanti-tourneelle tämän kuun lopussa mutta valitettavasti se matka siirtyi työkuvioideni vuoksi. Toivottavasti ja sormet ristissä tätä toivoen, matka onnistuu jo syksyllä – silloinkin varmasti aivan yhtä kaunista ja ihanaa tuolla upeassa maassa.

irlanti

Oletko sinä kierrellyt Irlannissa tai oletko koskaan tällaista suunnitellut?