Jo neljännen kerran perätysten pääsin aloittamaan vuoden ihanasti baletin merkeissä, kun Imatra Ballet toi jälleen St. Petersburg Ballet Theatren Suomeen. Onneksi kiireinen porukka ennätti, muutoin kun heidän vuotensa kuluu ympäri maailmaa, Japania ja Uusi-Seelantia myöten esiintymisreissuilla kulkiessa. Mutta hienosti esiintymiskalenteriin siis myös Imatra mahtui. Oli työntäyteiset mutta kovin palkitsevat päivät kuten aina – rakastan sitä tunnetta, kun täysin tyhjästä ryhdytään pikkuhiljaa (tai oikeastaan tohinalla) rakentamaan jotain satumaista ja mahtavaa. Ensin on vain tyhjä lava, tyhjät takahuoneet, tyhjät sisäänkäynnit ja tyhjät aulat, kunnes ne muuntuvat Ruususen linnan esikartanoalueiksi ruusupuskineen, upeine mattoineen ja lavasteineen. Niin, ja tänä vuonna baletin valokuvauksesta en vastannut minä vaan ihan ammattilainen, ja kyllähän sen kuvien laadussa huomaa – eikä tarvinnut minun stressata omasta kameramiestaidostani ;) Kiitos kuvauksesta siis Rayann Elzein Photography.

Tänä vuonna ohjelmassa oli kaikkien pikkutyttöjen (ja miksei vähän isompienkin) suosikkisatu, eli Prinsessa Ruusunen. Tässä Marius Petipan koreografiassa prinsessan vaivuttaa uneen ruusun piikin pisto, toisin kuin siinä meidän lapsuudestamme tutussa rukki-versiossa. Mutta lopputulema on sama, ja kaikki paitsi kuningaspari uinuvat seuraavat sata vuotta – heräten lopulta kiitos Prinssi Uljaan.

Kauniita ballerinoja, salskeita miehiä, upeita pukuja ja suloisia hetkiä tarjosivat nämä esitykset ja jättivät sen ihanan tunteen, joka aina baletin jäljiltä mielessä viipyilee… Näytöksiä oli kolme kahden päivän aikana ja niistä jokainen loppuunmyyty – ihana nähdä, että niinkin pienellä paikkakunnalla kuin Imatralla tämä tapahtuma on näin suosittu vuodesta toiseen, ja taitaapa suosio vain kasvaa uusien ihmisten löytäessä tiensä tähän satumaiseen tapaan vaihtaa vuotta.

Seuraavaa balettielämystä ei onneksi tarvitse odottaa ensi uuteen vuoteen, sillä St. Petersburg Ballet Theatre saapuu Olavinlinnaan elokuussa, ja tuolloin ohjelmistossa on ihanista ihanin Joutsenlampi <3 Tätä en malta kunnolla edes odottaa, varsinkin kun Odette/Odilen roolin tanssii primaballerina Irina Kolesnikova – kannattaa ehdottomasti tulla paikalle, mikäli aikatauluihin suinkin sopii!
Imatra Ballet, SPBT Imatra Ballet, SPBT Imatra Ballet, SPBT Imatra Ballet, SPBT Imatra Ballet, SPBT Imatra Ballet, SPBT Imatra Ballet, SPBT Imatra Ballet, SPBT Imatra Ballet, SPBT Imatra Ballet, SPBT