Jos olet ollut yhtään innoissasi Sinkkuelämää-sarjasta, olet varmasti tullut erittäin tutuksi erään tietyn, sarjassa usein näkyvän rakennuksen kanssa. Kun Carrie saapuu kotiin, kiiruhtaa ulos asunnostaan kohti Mr. Bigin limousiinia tai istahtaa miettimään illan tapahtumia ennen kotiin menoa, hän on juuri eräillä tietyillä portailla. Näistä portaista onkin tullut sarjan myötä melkoinen turistinähtävyys ja ne on jouduttu suojaamaan ketjulla, jottei innokkaat sarjan fanit liikaa häiritsisi portaiden päässä asuvien ihmisten rauhaa. Mutta onhan nämä jokaisen SATC-fanin nähtävä, mikäli New Yorkissa vierailee!

Ehdottomasti paras aika portailla käymiseen on varhainen aamu, silloin ensinnäkin paikka on hyvässä lykyssä aivan tyhjä (kuten nyt kun siellä kävin) ja toisekseen valo on parhaimmillaan kuvien ottamista varten – keskipäivän korkealla sijaitseva aurinko kun ei ainakaan paranna mitään kuvaa. Niin, eikä tuolla meidän lisäksemme muita ollut samaan aikaan valokuvailemassa, eli sekin positiivista, ei tarvinnut ihmisiä kuvasta pois husuuttaa, toisin kuin vaikkapa Central Parkin Imagine-muistomerkillä.

Niin, mitäs siellä sitten tehdään? Eipä sen kummempia, kuin katsellaan, fiilistellään ja ehkä otetaan yksi selfie muistoksi. Talon asukkaat olivat myös fiksusti hyödyntäneet portaita lähinnä olevan ikkunan, sinne oli laitettu suuri Trump-vastainen kyltti… Portaiden alapäässä puolestaan on pieni lukollinen laatikko, johon valokuvaajia pyydetään tipauttamaan rahaa alueen kodittomille eläimille. Tottahan toki minäkin sitten muutaman dollarin sinne jätin, toivottavasti tarkoitukseensa menivät.

Carrie Bradshaw Apartment 66 Perry Street

Sex and The City rakennus, apartment

Sinkkuelämää, Carrie Bradshaw portaat

Onko tuttu tämä paikka, tai oletko muilla Sinkkuelämää-sarjan mestoilla käynyt? Mua kiinnostaisi lähteä sinne kaupunkikierrokselle, jossa sarjan tapahtumapaikkoja käydään läpi, se on kuulemani mukaan varsin kiva, jos siis sarjaa on tullut seurattua :)

Niin ja se osoite, jolla tämän tien ja nämä kuuluisat portaat löytää:

64 Perry St, New York, NY 10014

Käytän yleensä reissuillani aika paljon ihan vain Google Mapsia, se toimii offlinessäkin (vinkki muuten lentokoneeseen, kiva välillä tsekata missä sitä oikein ollaankaan menossa, tämä tosin vaatii, että olet aivan lähellä ikkunaa). Karttaan olen aina eri kaupunkeihin tägäillyt mielenkiintoisia paikkoja, jotka sitten jollain vierailukerralla käyn katsomassa.

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave