Koska kierrän nykyään eläintarhat ja delfinaariot sun muut kaukaa, erilaisten eläinten bongailu luonnossa on aina suuri ilo. Jo ennen San Franciscoon menoa olin ihastunut erääseen eläinystävälle sopivaan nähtävyyteen siellä: merileijonat, jotka asustavat Fisherman’s Wharfilla, Pier 39 eli laituri 39 kohdilla. Nämä möhkälemäiset otukset ovat ottaneet tuon laiturin haltuunsa, ensimmäiset saapuivat sinne jo vuoden 1989 syyskuussa ja parhaimmillaan merileijonia on laskettu paikalla olevan peräti 1700, tämä ennätys oli vuonna 2009. Kukaan ei tiedä, mikä merileijonat tuolle alueelle toi, mutta todennäköisin syy on satama-altaan suojaisuus ja rauhallisuus, onhan se mukava lepuutella pelkäämättä joutuvansa hain kitaan. Altaalla ja sen ympräistössä on kuulma myös runsaasti kalaa, ja sehän näille kavereille maistuu mitä parhaiten. Merileijonat toivotettiin pienen pohdinnan jälkeen tervetulleiksi jäämään, sillä niistä huomattiin olevan apua maanjäristyksen tuhoamalle turismibisnekselle.

SanFranciscon-merileijonat-pier39

SanFranciscon-merileijonat-pier39

SanFranciscon-merileijonat

Mikäli haluat nähdä merileijonia mahdollisimman runsain määrin, kannattaa alueelle suunnistaa talvikuukausina. Kesäisin nämä pääosin uroksista ja nuorista koostuvat laumat nimittäin suunnistavat noin 500 kilometrin päähän, jossa merileijonanaaraat asustavat. Tämä Pier 39 on siis vähän kuin merileijonien poikamiesboksi :) Paikalliset kertoivat, että aivan varmaa ei tietysti tuo tieto vaelluksesta ole, mutta tuolla toisessa paikassa on kuitenkin bongattu samoja uroksia kuin täällä, joten johtopäätelmien veto on ollut aika helppoa. Heinäkuussa merileijonia on tällä allasalueella vähiten, joten kesän aikana San Franciscoon menijöiden kannattaa varautua siihen, ettei suuria laumoja katseltavaksi välttämättä ole.

Nytkin huomasin suuren eron kahden päivän välillä. Ensimmäisenä päivänä laitureilla makoili varmasti toistasataa otusta, seuraavana päivänä niitä oli vain kymmeniä, eikä kaikkein suurimpia jässiköitä paikalla ollut lainkaan. San Franciscon merileijonat ovat siis liikkuvaista sorttia.

Sopuisaa sakkia tämä ei toden totta ole! Läjässä tykkäävät nukkua, mutta aina sillointällöin, varoittamatta ja ilman sen suurempaa syytä, yksi saattoi saada hepulit, ärsyyntyä muista ja puskea ne näykkäisyjen ja murinan saattelemana alas laiturilta. Tässä hommassa massa on se, joka jyrää! Sitten oli mukava tyytyväisenä omalla laiturilla päivää paistatella, ainakin siihen saakka, kun seuraava tungettelija paikalle päättää hypähtää.

SanFranciscon-merileijonat-pier39

SanFranciscon-merileijonat

SanFranciscon-merileijonat

SanFrancisco-Pier39

Näitä merileijonia ja heidän touhujaan olisin jaksanut katsella tunti kaupalla, ovat ne niin metkoja otuksia (ja kröhöm, varoituksena, hieman tuoksahtavia myös!). Laiturilta on myös upeat näkymät Alcatraziin ja Golden Gate -sillalle, ja merileijonien lisäksi voit myös ihailla vaikkapa pelikaanien touhuja.

SanFrancisco-Pier39

Alcatraz_SanFrancisco

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave