Vaikkei sakura Naritassa olekaan se Japanin tunnetuin kohde hanamin viettoon, eikä missään nimessä se, joka maahan turisteja houkuttelisi, on siinä kuitenkin mielestäni sellaista herkkää, japanilaista kauneutta. Yksinkertaisen koskettavaa, vähän kuin haiku. Ei tee itsestään liikaa numeroa mutta erottuu kuitenkin edukseen, aivan kuin japanilaisten tyyli vaikkapa vaatteissa. Simppeliä, puhdaslinjaista, pienellä jujulla varustettuna. Sitä on myös sakura Naritassa.

Naritan kylä on monelle ehkä nimenä tuttu, ainakin, mikäli Tokioon vaikkapa Helsingistä lentää, sillä tuo Tokion lentokenttä (NRT) sijaitsee täällä. Usein matkaaja hyppää kuitenkin jo lentokentältä suoraan joko Narita Express- junaan tai bussiin ja kiihdyttää kohti Tokiota, suomatta Naritalle sen kummemmin ajatusta. Mutta me vietämme aikaamme Naritassa hyvinkin paljon työmme puolesta, ja itse ainakin tykkään paikasta kovasti. Narita on näin lentotyöläiselle helppo kohde, ei tarvitse miettiä mitä milloinkin tekisi. Sieltä löytyy Naritan kylä temppelialueineen, sieltä löytyy AEON-ostoskeskus ja sieltä löytyy ostaria vastapäätä hyvä “hihna-sushipaikka”. Mitä sitä muuta ihminen tarvitseekaan :)

Sakura-Naritassa

Sakura-Naritassa

Sakura_Narita_Tokyo

Nämä kuvat ovat kaikki Naritan temppelialueelta, Narita-sanilta, siellä kirsikkapuita on varmimmin tuossa kylässä nähtävillä. Ei mitenkään valtavan runsain mitoin mutta oikein tarpeeksi, jotta niiden kauneutta pääsee ihailemaan. Ja lisäksi mielestäni täällä on vielä yksi plussa: temppelialue on aina todella rauhaisa, täällä eivät suuret turistimassat kulje kuten vaikkapa Nagoyan tai Osakan temppeleillä ja linnoituksilla, täällä saa oikeasti hengähtää ja rauhoittua. Alueella mutkittelevat metsäpolut, vesi solisee hiljaa kohti lampea jossa valtaisat karpit uiskentelevat. Kesäisin olen ottanut monesti kirjan mukaan ja istahtanut lammen rannalla olevaan paviljonkiin nauttimaan rauhasta ja veden tuomasta viileydestä. Täällä sielu ja mieli rauhoittuvat, kun ei ole kiire mihinkään (eikä nettiyhteyttä).

Narita-san-temppeli

Drinking up the clouds
it spews out cherry blossoms –
Yoshino Mountain.

Wind blows
they scatter and it dies
fallen petals

Petals falling
unable to resist
the moonlight

Sakura, sakura
they fall in the dreams
of sleeping beauty

Sakura time in Narita, Tokyo

Sakura-Naritassa

Sakura-Naritassa

Moi!

Sakura time in Narita, Tokyo

 

SaveSave