Jos lähtee kiertämään Ring of Kerryä, luonteva yöpymispaikka on silloin Killarneyn kaupunki josta reittiä voi lähteä ajamaan kumpaan suuntaan haluaa. Kaupunki on ilmeisesti hyvinkin suosittu turistikohde, joten aivan kesäsesongin aikaan en tosin siellä välttämättä jaksaisi viipyä. Nyt oli vielä mukavan rauhallista, muutamia turisteja siellä näkyi mutta ei mitenkään liikaa. Kaupunki sijaitsee Killarneyn kansallispuiston alueella, joten maisemat ja ulkoilumahdollisuudet ovat loistavat. Itse en tosin tuonne teille pyörällä lähtisi, mutta varmastikin patikointi noissa metsissä on mukavaa puuhaa – mikäli sellaisesta tykkää. Killarneyn keskustasta löytyy kaikki tarvittava, siellä on niin hotelleja, pubeja kuin kauppojakin. Kaupunki on muiden irlantilaisten kaupunkien tavoin erittäin siisti, se tuntuu täällä olevan oikein kunnia-asia. Useaan kaupunkiin saavuttaessa kyltit toivottivat tervetulleeksi “Welcome to tidy town” ja ilmeisesti tämä on ihan vuosittainen kilpailukin Irlannissa. Killarney on muuten voittanut vuonna 2007 “Best kept Town” -palkinnonkin, siitäkin kaupungin esitteessä mainittiin. Pidin tästä paikasta, mutta vielä enemmän pidän niistä pienemmistä kylistä, joihin ei turistibussit eksy. Niissä on sitä omaa tunnelmaansa ehdottomasti.

Mutta onhan nämä kaikki rakennukset tässä maassa niin ihania, voi kun Suomessakin käytettäisiin (tai saisi käyttää) enemmän värejä!

Killarney

Killarney

Killarney

Killarney

Killarney

Parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitsee Ross Castle, hyvin säilynyt linna 1500-luvulta. Linna sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla ja sen sisäosiinkin pääsee tutustumaan pääsymaksua vastaan. Meille riitti mainiosti ulkoa päin tutustuminen ja auringosta nauttiminen :)

Killarney

Killarney

Killarney

Killarney

Killarney

Killarney

Yövyimme keskustan ulkopuolella sijaitsevassa majatalossa, jossa oli jos jonkin näköistä eläintäkin. Melkoisen idylliset maisemat siellä oli ikkunasta aamulla katsella, kun lampaat ja hevoset siinä pihapiirissä laidunsivat. Kukkokaan ei kiekunut vaan antoi matkalaisten rauhassa levätä. Koiranpennut olivat niin kovin suloisia ja hepat hyvin karvaisia :D Pihan laitamilta löytyi myös pari emua! Emu on muuten ilkeä lintu, katsokaa sen punaisena hohkaavia silmiä.

Killarney

Killarney

Killarney

Killarney

Katsokaa nyt, kyllä tässä kuulkaa mieli ja sielu lepäsi, kun aamiaista söi!

Killarney

Killarney

Killarney

Killarney

Killarney

Killarney

Ja mikäs saa bloggaajan autuaan onnelliseksi – matkalla olon ja aurinkoisen kelin lisäksi?

Killarney

No iso läjä pehmeitä, muhkeita pannukakkuja aamiaisella, tietysti!

Killarney

Killarneysta matkamme jatkuikin kohden Corkia ja erästä kovin odotettua huipentumaa: tapaamista bloggaajakaverin kanssa! Siitäpä pian lisää :)