Olimme ennen reissua päättäneet, että pyrimme välttelemään niitä paikkoja, joissa varmimmin törmää turistilaumoihin. Yhtenä tällaisena paikkana olimme hylänneet myös kaakkoisosassa Irlantia sijaitsevan maisemareitin, Ring of Kerryn. Edellisiltana kaiken eksymisen keskellä löysimme kuitenkin itsemme tuon reitin loppuosasta ja ihastuimme maisemiin niin, että päätimme seuraavana päivänä kuitenkin lähteä tuon lenkin kiertämään kokonaisuudessaan. Koska huhtikuussa ei vielä hurjasti turisteja täällä ole, ei reitillekään kovin montaa bussia yhtäaikaa osunut. Kierroksella on pituutta noin 180 kilometriä ja tiet ovat paikoin todella kapeita ja mutkikkaita – aikaa kannattaa siis varata reilusti kun matkaan lähtee. Matkan varrelta löytyy pari kahvilaa sekä suloinen Sneemin kylä, jossa mekin pysähdyimme syömään. Maisemat ovat aivan huikeat varsinkin, jos sattuu aurinkoinen keli kuten nyt. Lampaita kannattaa varoa, niitä välillä oli siellä sun täällä tielläkin, karitsoineen kaikkineen.

Irlanti on kuorrutettu tällä upealla, keltaisella pensaalla, joka tuoksuu kookokselle. Pensaalla on kaksi nimeä joilla se täällä tunnetaan: furze ja gorse. Rikkakasviksi mainitsevat, mutta kyllä se upean näköinen on.

Ring of Kerry

Ring of Kerry

Ring of Kerry

Ring of Kerry

Sneemissä oli hetki aikaa tutkailla reittiä ikäänkuin perinteisellä tavalla – datayhteydet eivät aina kovin hyvin toimi, joten autossa on kartta erittäin hyödyllinen Irlantia kierrellessä. Sneem on pikkuruinen kylä, jonka asukasluku on reilusti alle tuhat – vuonna 2002 se on ollut vain 670.

Ring of Kerry

Ring of Kerry

Ring of Kerry

Ring of Kerry

Ring of Kerry

Ring of Kerry

Ring of Kerry

Mikäli siis huikeat, upeat, jylhät ja kauniit maisemat kiinnostavat, suosittelen lämpimästi suuntaamaan reissu Ring of Kerrylle. Oletteko muuten tuon kiertäneet, mitä itse tykkäsitte? Olin itse todella yllättynyt alueen vuorisuudesta, jotenkin en osannut mieltää Irlantia näin jylhäksi paikaksi!