Tällä kertaa vuorossa ravintolasuositus Pariisiin, sillä ihastuin tähän pikkupaikkaan heti ensikäynnillä. Tiedättehän, kuinka lomalla haluaa hemmotella itseään vähän kaikin tavoin? Ainakin itselleni kiva ravintola hyvine ruokineen ja viineineen on yksi ihan ehdoton hemmottelujuttu. Ja tällä en todellakaan tarkoita sitä kaupungin hienointa ja kalleinta ravintolaa hopealautasineen ja hiljaisine taustamusiikkeineen (en osaisi varmaan sellaisessa edes rentoutua, pelkäisin tekeväni jotain typerää koko ajan) vaan sellaista, jossa on sitä jotain. Ja yleensä se jokin löytyy niistä pienistä ravintoloista, jotka ovat kyllä paikallisten tiedossa mutteivät välttämättä itseään sen suuremmin missään mainosta.

Ja voih, tämä pieni ravintola on juuri sellainen mistä pidän! l’Envie du jour, desire of the day, kertoo jo nimessään toimintaperiaatteensa. Ravintolasta on turha haeskella sen kummempia listoja, sillä päivän (tai siis illan) ruoka tehdään niistä raaka-aineista, jota ravintolan omistaja ja kokki Sergio on ostanut. Ravintolasalissa on vain parikymmentä asiakaspaikkaa, eli ihanan pieni paikka kyseessä – pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Ravintolassa tarjoillaan päivittäin kaksi kattausta, lounas kello 12-14:30 ja illallinen kello 19:30-22:30. Sunnuntait ja maanantait ravintola on suljettu.

Ravintolasuositus Pariisi l'envie du jour ravintola

Ehdottomasti paras juttu: uunituore, rapea patonki tarjoiltiin alkuruuan kanssa, aivan ihanan makuista. Annokset olivat kauniisti asetellut, ja minä kasvissyöjänä sain hieman muunnellut sapuskat eteeni, tämä oli etukäteen jo omistajan kanssa sovittu. Näiden pienten paikkojen plussia on ehdottomasti tällainen pieni joustavuus, Sergio kävi vielä pöydässä kysymässä tarkempia ruokatoiveitani ja toi sitten eteeni mitä ihanimmat annokset.

Ravintolasuositus Pariisi l'envie du jour patonki

Ravintolasuositus Pariisi

Ravintolasuositus Pariisi l'envie du jour

Mikäli siis etsit Pariisista tunnelmallista, kivaa ravintolaa jossa palvelu ja ruuan laatu kohtaavat hinnan, suosittelen ehdottomasti varaamaan pöydän l’Envie du jourista, uudesta lempparistani <3

Minkälaiset ravintolat sua matkoilla houkuttelee, ovatko ne niitä fine dining -paikkoja vaiko katuruokakärryjä?

SaveSave