Ennen matkaa yritin hieman etsiskellä ravintolasuosituksia Nizzaan ja ajattelinkin, että parhaat sitten paikanpäällä löydettyämme on ne mukava jakaa täällä eteenpäin. Koska reissumme kesti vain lauantaista tiistaihin, ei tuossa kovin montaa ravintolaa ehtinyt testaamaan (siinäkin siis hyvä syy lähteä Nizzaan uudelleen!) mutta nämä olivat kaikki sellaisia, joihin haluan palata uudemman kerran. Toisaalta, miksi tyytyä samoihin, kun voi löytää uusia helmiä kokeilujen kautta – tässäpä dilemma, jota täytyy vielä pohtia ;)

Aamiaista nizzalaiseen tapaan

Aamiaiselle emme halunneet jäädä hotellille, vaikka sielläkin tähän olisi mahdollisuus ollut. Sen sijaan halusimme etsiä kaupungin herkullisimmat ja rapeimmet croissantit ja sen ihanimman aamufiiliksen, jolloin olo on vähän kuin olisi itsekin nizzalainen, eikä vain käymässä siellä. Yksi aivan ihana paikallinen kahvila löytyikin ja sen ihanat, tuoreet leivonnaiset. Vanhan kaupungin liepeillä, Saint François -aukion reunalla sijaitseva Fournil Saint François tarjosi mukavan aamuhetken, kahvia sai nauttia katsellen torin vilinää – viikonloppuisin tänne näyttävät kalakauppiaat tosin pystyttävän kojunsa, joten silloin paikalla voi olla erinäinen määrä lokkeja ;) Mutta maanantaiaamuna oli ainakin oikein mukavan rauhallista ja seesteistä. Suosittelen maistamaan paikan croissanteja sekä omenaherkkuja, Chausson aux pommes. Taivaallista!

Nizza, Ranska

Nizza, Ranska

Huikopalaa iltapäivän hetkeen

Koska kaupungilla kiertely ja kaartelu alkaa jossain vaiheessa huikoa, on välillä hyvä istahtaa hetkeksi alas lepuuttamaan mieltä ja jalkoja. Ja nizzalaiseen tapaan tämä tapahtuu tietysti herkullisen pikkusyötävän ja rose-viinin kera (mä tykkään tästä paikasta, viiniä voi nauttia jo yhdeltätoista sunnuntaina).  Erityinen paikallinen herkku on Socca, kikherneistä tehty lettu. On muuten hyvää! Ja paikalliset vinkkasivat, että paras paikka tämän nauttimiseen on René Socca, joka löytyy osoitteesta 2 Rue Miralhet. Täällä sinun täytyy vain huomata yksi asia: noudat syötäväsi (pitkän jonottamisen jälkeen, jos huonosti käy – paikka on todella suosittu) ensin tästä kadunkulmassa olevasta paikasta ja tämän jälkeen siirryt yhdessä syömistesi kanssa kujan toiselle puolelle, jossa istahdat pikkiriikkiseen pöytään ja tilaat juomasi. Eli paikka on jaettu kahteen osaan, eikä palvelu pelaa niin, että olisi syömisen osalta pöytiintarjoilua.

Eli ensin jonotat tästä kulmauksesta syötäväsi – ja kokeile todellakin soccaa ja vaikkapa herkullista munakoisopaistosta! Ja kyllä, jono jatkui pitkälle tuonne kulman taa, mutta oli todella odottamisen arvoista. Jono myöskin liikkui nopeaan, sillä moni vain nappasi paperiin käärityn soccan ja jatkoi matkaansa.

Nizza, Ranska

Ja sitten istahdat kujan toiselle puolen nauttimaan niistä – vaikkapa paikallisen roseviinin kera.

Nizza, Ranska

Ihanin illallisravintola

Tästä ravintolasta minulle oli vinkattu jo Instassa sekä Facebookissa sekä olin lukenut Helena Petäistön suositukset, joten yllätykseni oli melkoinen, kun sainkin kuulla meillä olevan sinne jo varauksen viimeiselle illalle! Tuskin nimittäin olisi sisäänpääsy onnistunut ilman varausta: ravintolassa on 24 asiakaspaikkaa ja kaksi kattausta per päivä.

Ravintola Chez Palmyre sijaitsee osoitteessa 5 Rue Droite, pienellä kujalla lähellä Saint François -aukiota. Ravintola aukeaa illalla 19:30 ja he vielä soittivat päivällä ja varmistivat, että varmasti olemme paikalle menossa. Ei kannata muuten myöhästyä, tai varauksesi luovutetaan nopeasti eteenpäin. Ei kannata myöskään odottaa suomalaista turvaväliä vieraiden ihmisten suhteen, sillä ravintolassa ei kahden hengen pöytiä ole, vaan sinut istutetaan samaan pöytään muiden kanssa. Meidän pöydässämme istui mukava ranskalaispariskunta eikä itseasiassa ollut ollenkaan ahdistavaa tai outoa tällainen, lähinnä se tuntui vain oikealta tuossa piskuisessa paikassa.

Ruokalista on kirjoitettu seinällä olevaan peiliin, valitset siitä mieluisan alku- pää- ja jälkiruuan – ja koko satsin hinta on 18 euroa! Ällistyttävän edullista siis ja ruoka on todella, todella herkullista. Pöytiin tuotiin myös koko ajan tuoretta leipää, ja yksistään jo sillä olisi saanut vatsansa täyteen… En muista milloin viimeksi olisin noin täynnä ollut, kuin täältä poistuessani. Mutta hyvää oli ja tänne todellakin suosittelen menemään – ja todellakin tulemme itsekin menemään heti seuraavalla Nizzan reissullamme!

Nizza, Ranska

Nizza, Ranska

Nizza, Ranska

Nizza, Ranska

Nizza, Ranska

ravintolasuosituksia-nizzaan

Tekeekö mielesi pizzaa?

Jos mielesi tekee hieman herkutella pizzalla, löytyy siihenkin oiva mahdollisuus. Jälleen TripAdvisori osasi neuvoa yhteen parhaista paikoista, ja todellakin oli juuri niin ihana ja tunnelmallinen kuin siellä kehuttiin. Les Amoureux sijaitsee Nizzan satamassa, osoitteessa 46 Boulevard Stalingrad. Tänne kannattaa tehdä pöytävaraus, sillä paikka on todellakin pikkuinen ja tuntuu olevan melkoisen suosittu, sen verran koko ajan väkeä käännyttivät ovelta.

Tilasin heidän nimikkopizzansa, joka näytti näin suloiselta! Ja ranskalaiseen tapaan viinikarahvit ovat hyvin minimaalisia ;)

Nizza, Ranska

Nizza, Ranska

Ehdoton herkku maistettavaksi 

Mikäli tykkäät sitruunasta ja marengista, tilaa jossain kahvilassa itsellesi suussa sulava Tarte au citron meringuée. Nam!!!

Nizza, Ranska