Tämän kuun Instagram Travel Thursday antoi mietinnän kohteeksi ne rakkaimmat Instagram-kuvat. Jollekin nämä kenties olisivat niitä, joissa tekniikka on osunut just eikä melkein nappiin. Niitä, jotka kelpaa vaikka kotinsa seinälle laittaa kehyksiin, vieraidenkin ihailtavaksi. Tai toiselle ne voivat olla niitä, joissa on nähty huikeita paikkoja ja onnistuttu ottamaan silmäähiveleviä, matkakaipuuta herättäviä räpsäisyjä. Niitä once in the lifetime -otoksia. Mutta mulle rakkaimmat kuvat on niitä, joissa itse asiassa se rakkain asia ei kuvassa näy, tekniikan kanssa on vähän niin ja näin eikä paikallakaan väliä. Rakkaimmissa kuvissa taustalla on tarina, hetki, henkilö, joka tekee kuvasta vielä pitkän ajan päästäkin sellaisen, että se nostaa pintaan lämpimän olon, saa suupielet hymyyn ja sydämen pakahtumaan. Rakkaimmat kuvat on otettu niinä hetkinä, jolloin on saanut jakaa olemassaolonsa ja juuri sen sykäyksen kaikkein rakkaimpansa kanssa, oli se sitten Suomen Lapissa tai Imatralla tai vaikkapa Intian Agrassa. Kaikki nämä kuvat saavat sydämen sykähtelemään niistä kaikista muistoista, joita kuva ei kerro mutta omaan mieleen ja sieluun niistä hetkistä on jäänyt pysyvä jälki.

Ne ovat niitä tavallisena arkipäivänä syntyneitä otoksia, kun kävely on johtanut paikkaan, jossa valo ja maisema kutsuvat kuvaamaan. Niitä, jotka on napattu yhteisiltä lomilta, yhteisistä aamuista, yhteisistä hetkistä. Niitä, joissa kameran takana seisoo onnellinen pari, kameran edessä olevalla maisemalla ei silloin ole suurempaa merkitystä. Se voi olla Hollannissa, se voi olla Lahdessa, se voi olla Inarissa tai se voi olla Delhissä.

Olen monesti miettinyt, kuinka ihanaa valokuvaus onkaan. Ei vain sen kuvattavan asian ikuistaminen vaan myös se koko hetki joka valokuvaan johti, hetki joka jää pysyvänä muistona mieleen. Sanat, katseet, lämpö, toisen läsnäolo.

”Only once in your life, I truly believe, you find someone who can completely turn your world around. You tell them things that you’ve never shared with another soul and they absorb everything you say and actually want to hear more. You share hopes for the future, dreams that will never come true, goals that were never achieved and the many disappointments life has thrown at you. When something wonderful happens, you can’t wait to tell them about it, knowing they will share in your excitement. They are not embarrassed to cry with you when you are hurting or laugh with you when you make a fool of yourself. Never do they hurt your feelings or make you feel like you are not good enough, but rather they build you up and show you the things about yourself that make you special and even beautiful. There is never any pressure, jealousy or competition but only a quiet calmness when they are around. You can be yourself and not worry about what they will think of you because they love you for who you are.” ?Bob Marley

A post shared by KAROLIINA (@lotta.karoliina) on

Rakastin lapsena ja nuorena päiväkirjan kirjoittamista, sinne lukkojen taa lähes päivittäin tuli ne salaiset ajatuksensa kirjoitettua, visusti muiden katseilta piiloon. Instagram on vähän kuin päiväkirja nykyään, tosin salaisen ja yksityisen sijaan näitä kuvia avaa koko maailman katseltavaksi. Sen vuoksi olenkin huomannut, että mitä enemmän seuraajia, sitä vähemmän tulee ehkä varsinaisesti mitään henkilökohtaista avattua, minimaalisesti oikeastaan. Mutta ehkä tarinat kuvien takaa olisi joskus hyvä nostaa esiin, tuoda kuviin muutakin kuin maisemia, sitä pientä ripausta omasta elämästä. Ehkä joskus, ehkä joidenkin kuvien kohdalla näin tulee olemaan, aika näyttää :)

If I would describe a perfect morning, this might have been it. Fresh, oh so good croissants, coffee, best company by your side and Marseille waking up in front of your terrace. This one will be hard to beat ? . . . . . #provencefrance #provence #roadtripping #roadtrip #holidayvibes #marseille #marseilleinlove #oldportmarseille #marseillevieuxport #sofitel #sofitelmarseillevieuxport @sofitelmarseille @rezphotography #jetsetting #jetsettingchicks #travelawesome #dametravellers #darlingescapes #wearetravelgirls #girlsborntotravel #mytravelcrush #karoliinaetrayann #matkablogi #matkabloggaaja #traveldiaries  #awayagain #bloggervibes #girlsvsglobe #femaletravelbloggers #wanderlust #choosmarseille #choosehappiness @sofitel

A post shared by KAROLIINA (@lotta.karoliina) on

Kaikki kuvat on aiemmin julkaistu Instagrma-tililläni – olethan jo siellä mukana reissujani seuraamassa? Tämä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursdayta. Instagram Travel Thursday on kuukausittainen blogitempaus, jonka tarkoitus on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa. Tempauksen järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda-blogi.