Aina ei suunnitelmat suju kuten toivoo, ja niinkin pieni asia kuin flunssa voi laittaa menemiset uusiksi. Sain itse tämän tuta muutama viikko sitten, kun normaalilta tuntunut flunssa meinasikin saada tämän naisen purskahtamaan koneen laskussa itkuun, niin kovin korviin kävi tuo paineen vaihdos. Niinpä viikonlopun vapaille kaavailtu miniloma sai vaihtua johonkin sellaiseen, johon ei kuulunut lentämistä. Ja onneksi ratkaisu löytyi lähempää kuin heti aluksi osasin edes ajatella: pari yötä Radisson Blu Aleksanterissa oli juuri sitä, mitä kipeä minä-raasuni tarvitsi toipuakseen ja elpyäkseen – ja kuitenkin oltiin vähän kuin lomalla, vaikka ihan vain Helsingissä oltiinkin.

Aleksanteri on Helsingin Radissoneista se varmastikin kodinomaisin: tunnelma on vähän kuin olisi kotona tai ystävien luona vierailulla – jos ystävillä olisi jugendasunto ja mahtava aamiainen ja toiveiden jääkaappi ja maailman mukavin sänky… Majoituimme Aleksanterin mukavan harmonisin värein sisustetussa Denmark Business Class -huoneessa ja nautimme sen kodikkaasta tunnelmasta täysin siemauksin. Sisäänmenossa oli kivasti pieni erillään oleva eteinen, josta noustiin muutamat raput varsinaiseen huoneeseen. Toi heti sellaista kodinomaista fiilistä, kun takit ja kengät eivät osuneet ensimmäisenä silmään sängyssä makoillessa.

Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki

Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki

Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki

Tykkään tästä Radisson Blu Aleksanterin aamiaishuoneesta, se on ihanan rento ja viihtyisä, ei ollenkaan sellainen kalsea kuin jotkin hotellien ravintolasalit. Erityiskiitos ihanan pehmeistä sohvalooseista, siellä kelpasi nurkassa kahvikuppi kädessä istua pidempäänkin, ikkunasta kadun elämää katsellen ja tulevista lomista haaveillen.

Radissonien Super Breakfast on kyllä nimensä veroinen, saa syödä ihanan terveellisesti ja varmasti vatsansa täyteen. Mikä siinä onkin, ettei sitä kotona jaksa niin terveellisiä ja monipuolisia aamiaisia valmistaa, vaikkei se nyt sen ihmeempiä ponnisteluja vaatisi… Mutta täytyy sitten senkin edestä nauttia aina silloin, kun aamiaisen valmistaa joku muu :)
Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki

Tämä.

Tämä on sitä lomaa. Ikkunoiden takaa aukeaa maisema yli Helsingin kattojen, vieressä kupillinen kuumaa kahvia, shampanja odottaa jääkaapissa ja blogiin syntyy tavaraa kuin itsestään. Kaiken kaikkiaan täytyy siis olla tyytyväinen, että flunssa sotki suunnitelmat – taisin rentoutua tämän viikonlopun aikana enemmän kuin konsanaan olisin tehnyt Keski-Euroopan lomallani.

Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki

Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki

Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki

Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki

 Ainoa hieman hämmennystä aiheuttanut juttu huoneessa oli tämä taulu, jonka nimesin peurakolaritauluksi. Melkein teki mieleni se peittää lakanalla, jottei nuo kauhusta laajenneet silmät tulisi uniini…

radisson blu aleksanteri

Peurataulusta huolimatta nukuin mitä maittavimmat kaksi yötä, Radissonien sängyt ovat jotain aivan omaa luokkaansa. Tätä tällaista minilomaa ihan vaan Helsingissä voisin kernaasti toistekin kokeilla, mikäli jokin ikävä asia kuten sairastuminen lähdön pidemmälle estäisi. Maanantaina töihin palasi oikein virkistäytynyt, levännyt ja toipunut lentoemäntä!