Terkkuja helteisen kosteasta Phuketista! Enpä olisi vielä vuosi sitten arvannut, että jonain päivänä itseni täältä löydän – ei nimittäin ole Thaimaa minua koskaan lomakohteena kiehtonut. Mutta täällä sitä ollaan ja onhan tämä aika ihanaa lämmitellä Suomen pakkasten välissä täällä auringon, palmujen ja meren äärellä. Ja apinoiden.

Viikonloppuna tapahtui yksi ensimmäinen kertani, kun ihka ekaa kertaa näin apinoita luonnossa! Toki niitä on tullut joskus lapsena eläintarhassa nähtyä mutta sitähän ei lasketa. Täällä niitä sitten oli joukoittain, asuvat tuossa parin kilometrin päässä hotellilta, metsän siimeksessä. Ja ovat aika epäystävällisen oloisia, täytyy sanoa. Eivät millään tavoin herttaisia taikka söpöjä (paitsi ne parikymmensenttiset pikkuvauvat, ne kyllä oli söpöjä) taikka sellaisia, että tekisi mieli ottaa syliin ja rapsuttaa. Mutta kuvata niitä oli kiva, kunhan pysyivät kaukana mun kamerasta. Varmuudeksi kyllä kameran hihnan kiedoin tiiviisti ranteen ympärille, apinoilla kun näytti jos jonkinmoista ryöstösaalista siellä olevan, enimmäkseen tosin lähinnä roskaksi luettavaa kuten juomapulloja. Kätevästi muuten niistä apinatkin näyttävät juovan!

Phuket, Thaimaa, apinat
Phuket, Thaimaa, apinat
Phuket, Thaimaa, apinat
Phuket, Thaimaa, apinat
Phuket, Thaimaa, apinat
Phuket, Thaimaa, apinat
Phuket, Thaimaa, apinat

Innostuuko muut villieläinten kohtaamisesta? Olen toki aivan yhtä fiiliksissä joka kerta, kun kotipihallani törmään jänikseen (eli noin päivittäin) mutta niitä on vaikeampi saada kuviin kuin apinoita :) Eläimet vaan on niin mahtavia, ja hienoja, ja sööttejä (paitsi ehkä apinat, kuten totesin, eivät olleet kovin sööttejä). Nyt yhtenä toiveenani on tavata elävä, villi (onko ne villejä?) poro – ehkä me vielä Travellover-blogin Annikan kanssa tämä suuri toiveemme jonain päivänä toteutetaan, toivottavasti!