Nyt jälkikäteen voin myöntää, että en koskaan ollut ymmärtänyt viime vuosien macaron-hypetyksen päälle (vai joko tämä buumi on täällä Suomessa ohi? En itse asiassa ole nyt vähään aikaan yhteenkään macaron-postaukseen netissä törmännyt enkä Instagramissa macaronin kuviakaan nähnyt).  Juu, kyllähän ne näyttävät söpöiltä mutta eihän ne nyt hyvältä maistu! Kuivia, outoja ja blaah oli oma mielipiteeni niistä muutaman maistelukerran jälkeen. Joo, ihan kivaa, marenkia ja vähän hilloa välissä, mutta ei nyt mitenkään maatamullistavaa tai sellaista, että niiden vuoksi pitempiä matkoja tekisin. Saati, että niitä itse ryhtyisin kotona väkertämään.

Kunnes sain neuvon (tai no, sanotaanko vaikka mieluummin että ehdottoman vaatimuksen) syödä ja ostaa vain erään tietyn merkin macaroneja. Koska ilmeisesti ne ovat niitä parhaita (tässä vaiheessa nauroin siihen olemattomaan partaani). Tai, jos nyt ei mistään näitä löydy, niin sitten käy myös Pierre Hermén herkut.

Ja sitten tuli tuo päivä, jolloin maistoin tuon niin kovin kehutun Laduréen macaronia. Ja voi hyvänen aika, sehän vei kielen mennessään! Ulkonäöltään hurmaava, kiiltävän sileä pinta suorastaan kutsui maistamaan. Päältä ihanan rapsahtava haukatessa, sisuksen ollessa ihanan mehevä ja kostea, toki täytteen laadusta riippuen. Ja nehän olivat hyviä kaikki! Täydellisen sopivan kokoinen, täydellisen makea olematta sitä liikaa ja täydellisen nättikin vielä – kyllähän minusta vielä macaronien ystävä saataisiin, mikäli ne kaikki näin hyviä olisivat. Ja ne olivat.

Maison Ladurée, you had me at first macaron.

Laduree, macaron, Paris

Laduree, macaron, Paris

Niille, jotka minun tavoin ovat macaron-huumalta välttyneet kerrottakoon, että kyseessä on siis pieni, marenkimassasta valmistettu leivos jonka sisällä on täytekerros. Täytteenä voi olla esimerkiksi hilloa tai sitten maustettua voikreemiä ja näitä leivoksia pystyy ihan kotioloissakin väkertämään – pitäisi itse asiassa varmaan kokeilla, kun pariisilainen reissultaan kotiutuu! Hyvänoloisen ohjeen löysin ainakin Kinuskikissan sivuilta, täytynee ottaa muistiin tulevaisuuden varalle. Toki, jos siellä ruudun takana löytyy macaron-taikureita, niin kaikki vinkit ja ohjeet otetaan mielihyvin vastaan!