Kuinka en koskaan ollut päätynyt Pariisiin? Kuinka on mahdollista, että olin onnistunut välttämään vierailun tuossa kaupungissa? En tajua. Ehkä olen ollut ennakkoluuloinen, pitänyt kaupunkia itselleni liian snobina, liian etäisenä, liian kylmänä. Ehkä olen ajatellut, että miksi mennä Pariisiin, kun on niin monta muutakin kaupunkia johon matkustaa. Ehkä olen vain unohtanut kaupungin olemassaolon lomakohteita miettiessäni? Tai ehkä olen katsonut hotellien hintoja ja siirtynyt suosiolla toiseen kohteeseen.

Pariisista ei nimittäin ehkä siihen perinteiseen tyyliin hinta-laatusuhteeltaan erinomaista majoitusta löydy. Hinnat ovat pilvissä mutta rahoilleen ei välttämättä kuitenkaan saa sitä vastinetta mihin ehkä muualla on tottunut. Pariisin hotellien kohdalla on tärkeintä päättää se, mihin itse haluaa panostaa, ja sitten valittava hotelli sen mukaisesti. Jos rahaa on kuin roskaa, suosittelen katsastamaan Hotel Peninsulan aivan Riemukaaren kupeessa – tässä hotellissa majoitut mukavasti vain reilulla tonnilla per yö :D Kävimme hotellin kattoterassilla lasillisella, sitä suosittelen maisemien vuoksi vaikkei sekään mitään halpaa lystiä ollut… Mutta hei, blinejä sieltä olisi saanut kaviaarilla, ja alta neljänsadan euron jäi kuitenkin hintaa per annos!

Hotellilta ei siis kannata ihmeitä odottaa hintaansa nähden siellä edullisemmalla tasollakaan, huoneet ovat todennäköisesti postimerkin kokoisia, sänky kuhmurainen, sisustus kulahtanutta ja aamiainenkin kenties niukka. Mutta Pariisissa on yksi etu, siellä voi aina sitten kompensoida tätä puolta valitsemalla kivat sänkymaisemat. Esimerkiksi tällaiset.

Pariisin_hotellit_Paris_Mercure_Tour_Eiffel_hotel_rayannelzein

Kuten arvata saattaa, tällä kertaa vaa’assa painoi sijainti. Ja millainen sijainti! Hotelli oli mitä loistavimmalla paikalla tällaiselle Pariisin ensikertalaiselle. Eiffel-tornille oli parin minuutin kävely, samoin Champs-Elysee Riemukaarineen oli kävelymatkan päässä. Ja aamulla, kun silmänsä avasi muisti taatusti heti missä kaupungissa olikaan <3

Olen huomannut, että vaikka pidänkin kivoista ja hyvistä hotelleista, on se sijainti oikeastaan kuitenkin se tärkein juttu. Tykkään, että liikkumaan pääsee jalkaisin ja että siinä heti lähellä on jotain tekemistä, ettei tarvitse aina julkisilla esimerkiksi lähteä liikenteeseen. Hotellissa kun loppujen lopuksi aika vähän tulee majailtua :)

Millä perusteella sinä hotellin valitset, vai onko sillä mitään väliä missä majoittuu? Mä en muuten koskaan ole majoittunut hostellissa tai Airbnb:ssä, jälkimmäistä saattaisin harkita mutta tuo hostelli menee vähän yli oman mukavuusasteen :)

Pariisin hotellit, Mercure Tour Eiffel hotel

Pariisi, Mercure Tour Eiffel hotel

Niin, ja tämä kyseinen hotelli Pariisissa oli siis nimihirviö Mercure Paris Centre Eiffel Tower Hotel.