Tämän kuukauden Instagram Travel Thursday haastoi meidät miettimään, mitkä ovat niitä parhaita fiiliksiä matkoilla. Tiedättehän, niitä, joina tulee se olo, että “tämä on täydellistä, tähän haluan jäädä”. Nämä hetket ovat varmasti meille kaikille hyvinkin erilaisia, riippuen siitä, mitä matkoiltamme odotamme. Yhdelle täydellinen hetki on se, kun pääsee laskemaan hurjaa koskea veden ryöpytessä kasvoille. Toiselle se on se hetki, kun on saanut teltan pystytettyä järven rannalle ja iltaruoka on nuotiolla paistumassa. Kolmannelle se voi olla täydellisesti järjestetty ja muiden suunnittelema all inclusive -loma, jolloin ei omia aivonystyröitä tarvitse rasittaa vaan voi nauttia valmiista tarjonnasta. Mitä minulle sitten ovat ne parhaat fiilikset, mistä elementeistä ne koostuvat?

Meri

Meri, järvi ja joki – pääasia, että on vettä. Rakastan katsella aaltojen kulkua, kuunnella meren pauhua myrskysäässä, ihailla sen hiljalleen vaihtuvaa väriä auringon laskiessa. Meri rauhoittaa.

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Aamut

Tämä on joillekin ehkä hieman itsestäänselvyys, aamuthan ovat läsnä elämässämme arkena ja lomalla. Mutta loman aamut ovat erilaisia. Rakastan herätä ennen aurinkoa, ja katsella sen sitten värjäävän maisemaa upein sävyin, kaupungin pikkuhiljaa herätessä jälleen uuteen päivään. Nautin lähteä kävelemään ennen auringon nousua, etsiä hiljaisen paikan ja olla vain. Auringon nousun jälkeinen valo puolestaan on parasta valokuvaamiseen, koskaan muulloin ei kuviin saa sitä samaa tunnelmaa kuin juuri tuon tunnin aikana. Aamut ovat ihania myös silloin, kun vietän ne hotellilla sängyssä kahvia juoden ja pikkuhiljaa tunnelmaan heräillen. Aamiainen omalla terassilla voi tehdä yhden loman parhaimmista hetkistä.

Parhaita_hetkiä_matkoilla_lottakaroliina_Sofitel_Marseille

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Palmut

Palmut nyt vaan ovat rakkautta <3 En kyllästy koskaan katselemaan niitä – enkä kuvaamaan. Pahoitteluni siitä, ehkä? Liittyneekö tämä siihen, että meillä ei Suomessa ole palmuja, näin ollen niiden läsnäolo muistuttaa heti, että emme nyt ole kotona? Oli niin tai näin, palmut takaavat minulle niitä ihania fiiliksiä, olin lomalla tai töissä, Phuketissa tai Havannassa.

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Kahvi

Ah, tämä elämän eliksiiri! Kahvi pystyy tekemään tilanteesta kuin tilanteesta paremman – esimerkkinä tämä alla oleva. En pidä kylmyydestä, en pidä lumesta, mutta kahvista pidän. Kaukaa viisaana minulle oli varattu kahvit mukaan ja siinä vaiheessa, kun suupielet meinasivat kääntyä alas, ilmestyi käteeni kuksa täynnä kahvia – ja kaikki oli jälleen mitä parhaimmin. Myönnän, että vierailen myös usein Starbucksissa, kun aina ei vain jaksa yrittää arvailla kiinalaisesta listasta mikä mitäkin on – Starbucksissa yleensä kuitenkin tietää mitä saa. Paitsi Japanissa, jossa olen päätynyt muutaman hieman eriskummallisemman version haltijaksi.

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

 

Mutta parhaita fiiliksiä matkoilla ovat kuitenkin nämä:

Vaikka meri, palmut, aamuhetket ja kahvi niitä parhaita fiiliksiä matkoilla tuokin, ei mikään voita sitä, kun voit ne hetket jakaa toisen kanssa. Silloin ei ole väliä, vaikka aurinko piilisi pilvien takana, palmujen sijaan ympärillä olisi lumisia mäntyjä, järvet olisivat jäässä ja kahvikin hieman tummempaa nuotiokahvia. Parhaita fiiliksiä matkoilla ovat ne, kun sen kaiken saa jakaa ja siitä muistoja luoda sen itselle tärkeimmän kanssa.

Parhaita_fiiliksiä_matkoilla

Kaikki kuvat on aiemmin julkaistu Instagrma-tililläni – olethan jo siellä mukana reissujani seuraamassa? Tämä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursdayta. Instagram Travel Thursday on kuukausittainen blogitempaus, jonka tarkoitus on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa. Tempauksen järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda-blogi.