Joskus eteen sattuu ilta, joka voi olla lyhyt mutta sitäkin miellyttävämpi. Pari päivää sitten kohdalleni osui one night in Rome -tyylinen hetki, eli tuossa upeassa kaupungissa sain viettää makoisten yöunten nukkumisen lisäksi muutaman tunnin ihan turistiaikaakin. Ensin ajattelin pysyä vain hotellilla ja lepäillä, mutta sitten piristyin ja nopeasti vaihdoin tamineet ja juoksin hotellin ilmaisbussin kyytiin. Ja kyllä kannatti! Ensin hieman tosin ehti jo kaduttaa, kun pimeää maisemaa halkoi vain vesipisaroiden juovat ja sade piiskasi tietä, mutta tämä onneksi oli vain lentokentän tienoon säätila ja itse Rooma nautti illastaan vallan miellyttävässä syksyn säässä.

Koska aikaa ei paljoa ollut, oli asiat laitettava tärkeysjärjestykseen. Itse olisin halunnut mennä Colosseumille mutta hävisin ryhmäpaineen alla ja taivuin lähtemään toiseen suuntaan, Travesteren alueelle. Ja en mä sitä nyt niin kamalasti loppupeleissä katunut, pieniä sieviä kujia, ihanaa tunnelmaa ja aivan järisyttävän hyvää pizzaa. What’s not to like! Ja onhan se Colosseum siellä jo muutaman vuoden ollut, ehkä se siis odottaa vielä mun seuraavaa visiittiä.

One night in Rome

Rome

Rome

ilta roomassa

Mikäpä tekisikään oikeutusta roomalaiselle illalle paremmin, kuin lasillinen talon viiniä ja ohuttakin ohuempi pizza ulkona nautittuna. Aika täydellistä, täytyy myöntää. Jälkiruokana ollut tiramisu oli niin järisyttävän hyvää, ettei se ehtinyt edes kuvaan mukaan, eli tässä teillä on vain minun sanani todisteena. Mutta herkullista oli, uskokaa pois. Nopeasti tässä ulkona istuskellessa muutama tunti vierähti, joten ei se auttanut kuin maksaa lasku (ei kamalan kallis, 18 euroa henkeä kohden) ja mutkitella kujia pitkin takaisin bussin lähtöpaikalle ja kohti hotellia.

Rome

Tämä visiitti oli siis ajallisesti hyvinkin lyhyt, seuraavana aamuna upean aamupalan jälkeen (herranjee se hotellin foccacia oli ihanaa, samoin pöytiin tarjoiltu aidosta suklaasta tehty kuuma kaakao kermavaahtoineen) oli aika palata sateisen harmaaseen Suomeen. Mutta ei ilman jotain vaikutusta: aiemmin en niinkään Roomasta ole piitannut mutta nyt syttyi kipinä päästä uudelleen tuohon kaupunkiin, sen kujille ja ihanien pizzojen äärelle!

Jos haluat fiilistellä Roomaa ja olet yhtä pihalla kuin minä, suosittelen tutustumaan Miljan Rooma-oppaaseen, sen avulla varmasti löydän ensi kerralla (kyllä, ensi kerta tulee ja siihen kuuluu oleskelua kaupungissa yli 20 tuntia) paljon mielenkiintoista nähtävää! Jos sulla on jokin aivan ylittämätön ravintolavinkki Roomaan, niin kerro ihmeessä!