Keväisiä kukkaloistoja ajatellaan usein vain Japanissa olevana ihanuutena, unohtaen kokonaan, että kyllähän kirsikkapuut kukkivat aivan ympäri maailman. Yksi ehkä upeimmista näkemistäni kirsikkapuukukinnoista on tämä viime sunnuntainen New Yorkin Keskuspuiston loisto, en ihan äkkiä muista edes Japanissa samanlaiseen törmänneeni.

Satuin paikalle kenties juuri sinä oikeana päivänä, kun puut olivat täydessä kukassa ja suurin osa kukinnoista vielä tiukasti puussa kiinni. Maassa kuitenkin näkyi jo noita hentoja kukan terälehtiä, ja jos vähänkin lähempää oksia käveli, sai osakseen kirsikankukkakasteen. Olin siis kerrankin oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan.

Aamuinen sumu onneksi hälveni, ja antoi upean auringonvalon kylvettää meitä, jotka olimme kukkaloistoa tulleet ihailemaan. Lämpötila kohosi yhtäaikaa mielialan kanssa ja tunsin, että tässä sain nauttia kevään ensimmäisestä kuumasta päivästä – jopa niin, että trikoomekko jonka olin ylleni pukenut, oli aivan liian kuuma.

Mutta ne kukat, cherry blossom, valkoiset ja vaaleanpunaiset röykkiöt, yhtäaikaa niin herkät ja niin voimakkaat. New Yorkin kirsikkapuut – näiden vuoksi kannattaa lähteä hotellilta metroilemaan, ja näiden vuoksi kannattaa jaksaa kantaa kameraa mukana.

New Yorkin kirsikkapuut
New York, blossoms
New York, kirsikankukkia
New York, blossoms
New Yorkin kirsikkapuut
New York, blossoms
New York, blossoms
New York, blossoms
New York, blossoms

Ei näistä maisemista meinannut saada tarpeekseen – ja kameran rulla sen todistaa, New Yorkin kirsikkapuut veivät noin sadan kuvan verran muistia :) Mutta kun on nättiä niin on nättiä, ja ihanaa kun voi sitä kauneutta ihastella vielä jälkikäteenkin. Oletko tänä keväänä päässyt kirsikankukkien kauneutta missään ihastelemaan? Tai magnolioiden, ne ovat kyllä aivan vallan ihastuttavia myös <3