Yksi New Yorkin ikonisimmista maisemista – sen silhuetin jälkeen – on lienee The Times Square. Sen villinä välkkyvät mainosvalot, jotka hohtavat loistettaan jo korttelin päähän, alueen läpi ajavat kullankeltaiset New Yorkin taksit, mainokset Broadwayesityksistä, tulevista tv-sarjoista, valotaululla pyörivät uutiset ja se ihmisvilinä, nämä kaikki on vain koettava edes kerran, mikäli New Yorkiin matkustaa.

Vaikka nimestä voisi muuta päätellä, ei Times Square itse asiassa ole niinkään mikään aukio vaan oikeastaan risteysalue, jonka ympärille on rakentunut jos jonkinlaista viihdykettä. Times Square sijaitsee Broadwayn ja 42nd Streetin risteyksen ympärillä Manhattanilla ja löytyy varmasti, mikäli Broadwayta pitkin kävelet.

Aivan alunperin tämä paikka oli nimeltään Longacre Square, mutta vuonna 1904 kun The New York Times muutti pääkonttorinsa sinne, paikka uudelleen nimettiin Times Squareksi – ja tämän nimen se on saanut pitää, vaikkei Times Building siellä enää sijaitsekaan.

New York, USA

New York, USA

Times Square on suunnattoman vilkas ja eläväinen paikka, kiireisimpinä päivinä sen läpi kuulemma kulkee yli 460 000 jalankulkijaa ja vierailijoita on vuosittain noin 50 miljoonaa – aika hurja määrä! Vilkkaimmillaan Times Square kuitenkin on uuden vuoden aattona, kun historiallinen, vuodesta 1907 saakka ihmisten mielenkiinnolla seuraama New Year’s Eve ball drop tapahtuu. Tämä on monelle tuttu ainakin, jos olet katsonut mitään New Yorkiin ja uuteen vuoteen sijoittuvia leffoja, kuten vaikkapa elokuvan New Year’s Eve. Olisipa upeaa joskus tuonne paikanpäälle päästä, sitä valtavaa väentungosta ihmettelemään!

Vaikka eipä tuolla tosiaan nytkään tarvitse yksin olla, vaikka itse olen paikalle mennyt aina varhain aamusella, on siellä silti jo vilskettä ja vilinää. Varsinkin niillä paikoilla, mistä saisi parhaimmat selfiet otettua niin, että Times Square näkyy siellä taustalla ;) Ai niin, ja yksi todellinen nähtävyys täältä Times Squarelta löytyy myös: kuuluisa naku lehmipoika, eli kansainvälisesti tunnettu nimellä Naked Cowboy. Vaikka ihmisvilinää, erilaisia Disney-hahmoja ja muita roolihenkilöitä alueella on tungokseen asti, tämän kyseisen bongaat varmasti sieltä joukosta – hakusanat Naked ja Cowboy :D

Mutta kyllä täytyy sanoa, että tuolla aika kuluu! Ei pelkästään tätä kaikkea vilkkuvaa ja välkkyvää ihmetellessä vaan myös alueen kauppoja kierrellessä. Niin, sieltä löytyy niitä ja runsain mitoin, on Starbucksista Sephoraan, Forever 21, Planet Hollywood, McDonald’s, Dunkin’ Donuts, SuperdryAmerican Eagle, Uniqlo, Disney Store ja paljon, paljon muuta. Siinä ei ihan tunti tai parikaan riitä, että tämän alueen koluaa kokonaan lävitse (itselläni tuo aika menee jo pelkän Sephoran läpikoluamiseen…)

New York, USA

New York, USA

Mikäli liikut kävellen, ei muuta kuin kulkemaan pitkin Broadwayta (ylös tai alas, omasta sijainnistasi riippuen) ja tulet paikalle. Times Squarilla on toki myös metroasema, sieltä maanpinnalle nousu varsinkin illalla on mieleenpainuva kokemus, kun hiljaisesta ja hämärästä metrohallista tupsahdat yhtäkkiä keskelle valojen, äänien, ihmisten, erilaisten esiintyjien ja esitysten sekamelskaa. Hetken siinä saa paikoillaan olla vain ja ihmetellä, että jahas, mitäs nyt sitten…  Ja toinen hetki kuluu kaikkia mainostauluja ihmetellessä, siellä näkyy uskomattoman luovia tuotoksia – kuten kaksi päällekkäistä valtavaa mainostaulua, joiden välillä mainosten ihmiset “kulkevat” ja kiipeilevät.

Täällä voi helpoiten loman alkajaisiksi päästä siihen “hei, mä olen todellakin New Yorkissa” -fiilikseen. Sitten onkin hyvä ottaa vaikkapa kupillinen kahvia mukaan ja lähteä kävelemään kohden 5th Avenueta, sitä taas yhtä niin kovin newyorkilaista paikkaa. Ja sieltä löytyy Broadwayn ja 5th Avenuen kulmasta jälleen yksi maanmerkki, josta kerron seuraavaksi!

New York, USA

SaveSave

SaveSave

SaveSave