Terveisiä huonolta bloggaajalta, hyvältä lomailijalta! Kun lomailu sujuu mainiosti, ei kerta kaikkiaan ennätä missään välissä kaivaa esiin tietokonetta – se toki oli mukana koko reissun ajan. Tämä lienee oikeasti ensimmäinen kerta koskaan, kun en ole reissunpäältä (pidemmältä sellaiselta) mitään blogannut. Mutta lupaan, että kuten Pariisin kohdalla, myös tästä matkasta on postauksia odotettavissa vielä pitkään reissun päättymisen jälkeen :)

Vietimme siis vajaan viikon road tripillä eteläisessä Ranskassa, Provenven alueella. Lentojen tukikohtana molempiin suuntiin toimi Marseilles, josta vuokrasimme auton suoraan tuloterminaalin edessä sijainneelta Hertziltä. Itse reitistä ja reissusta myöhemmin lisää, sillä haluan aloittaa tämän juttusarjan yhdellä ehdottomista suosikeista, nimittäin flamingoista!

Aivan äskettäin vasta tajusin, että myös Euroopassa on flamingoja, mutta en ollut osannut edes odottaa, että pääsisin näkemään noita suloisia, vaaleanpunaisia otuksia. Kuulin, että niitä alueella joskus on mutten todellakaan pitänyt toiveita kovin korkealla niiden näkemisen suhteen. Ja kuinka väärässä olinkaan! Majoituimme reissumme 3 ensimmäistä yötä Hyèresin pienessä ja suloisessa kaupungissa, jonka yhtenä erityispiirteenä on pitkä Giensin niemimaa. Giens Peninsula on tunnettu erityisesti suolakeräämöstään, eli niemimaan keskelle on laskettu merivettä sitä varten aidattuihin altaisiin ja sitten tuo vesi on hiljaa laskettu pois, jolloin vain suola jää jäljelle ja tämä suola sitten on kerätty sieltä talteen. Nykyään näitä suola-altaita ei enää käytetä niiden alkuperäisessä tarkoituksessa mutta sen sijaan niillä on vielä parempi käyttökohde: flamingojen ja muiden vesilintujen elintila.

Ja voi jukrat, siellä ne flamingot seisoskelivat ja lentelivät joka ikinen päivä meidän iloksemme, välillä lähempänä ja valitettavasti välillä niin kaukana, ettei edes pidemmällä linssillä niitä ollut mahdollista kuvata. Olin joka ikinen kerta yhtä häkeltynyt näiden lintujen erikoisuudesta ja kauneudesta, lentoon lähtiessäänkin ne olivat kuin hoikkasäärisiä ballerinoja, jotkut tosin sulavammin liikkuvia kuin toiset ;)

Hyeres_flamingo_Giens

euroopassa-flamingoja

Hyeres_flamingo_Giens

Sydän, ne teki meille sydämen!! <3

Hyeres_flamingo_Giens

Tämä tyyppi tiesi kuinka flamingon kuuluu olla.Hyeres_flamingo_Giens

Miten voikaan ihminen tulla onnelliseksi, kerta toisensa jälkeen, näitä lintuja katsellessa? Tunsin olevani kuin toisessa maailmassa, loma tuntui heti paljon eksoottisemmalta, Ranska paljon upeammalta, maailma paljon paremmalta paikalta <3 Täytyy olla onnellinen, että on ihmisenä hyvinkin vähästä ilahtuva ja innostuva, sillä näiden flamingojen asiosta jaksan taas puurtaa töissäkin ja läpi sen tulevan, pitkän, syksyn. Koska kuvien avulla voin aina palata flamingo-niemelle ja tuntea huulilla sen suolaisen merituulen, joka sai hiukset sekaisin mutta silmät säihkymään ilosta ja onnesta.

Katsokaa tämänkin linnun ojennettuja nilkkoja, suoraa kaulaa ja horisonttiin kurkottavia siipiä <3 Pelkkää täydellisyyttä varpaasta nokkaan, sanon minä. Eli vastauksena otsikon kysymykseen: kyllä, myös Euroopassa on flamingoja!

Hyeres_flamingo_Giens

Hyeres_flamingo_Giens

Hyeres_flamingo_Giens

Hyeres_flamingo_Giens

 

ENG: We spent last week road-tripping around French Provence. Will get in to that later, because right now I am too excited about this: we saw so many flamingos! There they were, minding their business at the shore of Hyères. That area used to be salt collecting land but now the low, rich water acts as a home of many birds, including these amazingly pretty pink beauties. My dream come true! Luckily one of us – not me as you can guess – had a good enough camera for taking these amazing photos, my own was totally useless… Just look that elegance, that beauty, that perfection. And that one couple that made a heart for us <3

These flamingos only would be enough reason for going back, but luckily the whole area was so incredibly beautiful that we will definetly return one day!