Matka alkaa olla varausta vailla valmis, lentoliputkin kenties jo maksettu. Mutta miten löytää hotelli joka vastaa omia mieltymyksiä? Hotellin valitseminen on nimittäin aina melkoista päänvaivaa, ainakin itselleni. Mistä sitä tietää, voiko netissä oleviin kuviin luottaa, ovatko TripAdvisorin arvostelut maksettuja ja kuinka paljon hotellin omat nettisivut valehtelevat. Joka kaupungista löydyy yleensä kymmeniä ellei satoja majoituspaikkoja ja jos ei ole ihan varma missä edes haluaisi hotellin sijaitsevan, menee nopeasti sormi suuhun. Ja sitten, kun sen mieluisan hotellin löytää, iskee hinta vastaan kuin märkä rätti. Ei, kiitos mutta en halua maksaa 600 euroa yhdestä yöstä, bye.

Miten sitten löytää ne omaan makuun sopivat hotellit ja miten niistä maksaa sopivan hinnan?

  1. Oma kokemukseni tähän on, että luota kaveriin, varsinkin ideointivaiheessa. Nykyaikana sosiaaliset verkostot ulottuvat laajalle, ja pienellä selvittelyllä ja kyselyllä voi löytää sen juuri itselle kaikin puolin sopivan majapaikan. Kaverit ja kavereiden kaverit, Twitter-tuttavuudet ja blogiverkostot ovat kokeneet, nähneet ja valmiina usein antamaan ne parhaat vinkkinsä. (Tästä hyvänä osoituksena on blogikavereiltani saamat vinkit parhaisiin juttuihin Pariisissa.) Kavereilta saa myös vinkkejä käytännön vinkkejä alueista, mikäli kohde on itselle täysin uusi. Niin, ja kavereiksi luen kaikki blogit myös. Eli Google laulamaan ja postauksia hakemaan!
  2. Toinen keino on ehkä itseni eniten käyttämä, eli Instagram. Mikäli suunnitelmissasi on jo vähän jokin tietty alue tai peräti hotelli, ei muuta kuin etsimään se Instagramista! Ja siis etsimään niitä käyttäjien kuvia, ei hotellin omia :) Nykyään alkaa aika harvassa olemaan ne paikat, joista ei mitään valokuvaa missään sosiaalisen median kanavassa ole, joten tämä on ehdottomasti hyvä keino ellei halua varata aivan possua pussissa.

Miten löytää hotelli

Mitäs sitten, kun olet sen mieluisan hotellin löytänyt? Kuinka taata se paras hinta ja vielä niin, että oleskelu olisi turvattua vaikkapa tuplabuukkauksen sattuessa kohdalle?

  1. Tutki hintoja, mutta yleensä paras vaihtoehto on varata suoraan hotellilta. Hotellit myös tuppaavat laittamaan etusijalle heidät jotka näin ovat tehneet, eli jos on ylibuukkausta tai muutoin ongelmia huoneiden saatavuudessa, menevät he ohi ebookers-varausten. Yleensä.
  2. Suosi samaa ketjua aina kun mahdollista. Kerrytät pisteitä ja mikäli tarpeeksi niitä kertyy, voit vaikkapa Accorsin platina-kortin avulla saada huoneiden upgraden aina kun se on varaustilanteen kannalta mahdollista. Ja ainakin meillä tämä on aina ollut. Eli alunperin voi varata halvan huoneen, ja hotellille saavuttaessa he korottavat huoneluokitusta ainakin pykälällä, usein useammallakin. Näin saimme esimerkiksi Marseillesissa ihanan sviitin käyttöömme.
  3. Suosi sesongin ulkopuolisia aikoja. Jokainen ymmärtää, että jos kohteessa on turistiryntäys elokuussa, on silloin myös majoitusten hinnat huipussaan. Matkusta samaan paikkaan toukokuussa ja saatat maksaa samasta hotellihuoneesta lähes puolet vähemmän. Kysynnän ja tarjonnan laki. Myös viikonloput ovat monessa – varsinkin kaupunkikohteessa – edullisempia kuin arkipäivät. Arkena hotellit täyttyvät bisnesmatkaajista, joten viikonloppuisin huoneita ehkä halutaan kaupata huomattavasti edullisempaan hintaan.
  4. Mieti, tarvitsetko aamiaisen. Nykyään aamiainen harvoin sisältyy hintaan ja kannattaakin miettiä, onko kohde sellainen, jossa aamiaisen haluat syödä hotellilla. Jos menet vaikkapa Havannaan, niin ehdottomasti suosittelen syömään runsaan hotelliaamiaisen. Jos taas kohteena on vaikkapa Pariisi tai Nizza, miksi tuhlata aikaa ja rahaa tylsään hotelliaamiaiseen, kun voi yhtä hyvin istahtaa ihanan kuppilan terassille nauttimaan kahvia ja croissantia.
  5. Onko sijainnilla väliä? Sijainti on yleensä se suurin hintaan vaikuttava tekijä. Mikäli olet ehdottoman varma, että haluat herätä aamuun merta katsellen tai nukahtaa Eiffel-tornin katveessa, on siitä varauduttava myös maksamaan.

Miten löytää hotelli

Löytyykö sulta jotain huippuvinkkiä edullisten ja hyvien hotellien löytämiseen? Laita ihmeessä jakoon (jos haluat salaisuutesi paljastaa, pelkäämättä että muut vievät sun apajat ;) )