Jokainen lentokoneessa ollut on kuullut ennen nousua ja laskua ne tietyt, suht samanlaiset kuulutukset riippumatta siitä, minkä yhtiön koneella lentävät. Ja samanlaisia ne ovat siksi, että kyseessä on viranomaismääräykset – joko kansainväliset tai sitten kyseisen maan omat (esimerkiksi Suomessa TraFin).  Miksi näitä asioita sitten matkustajilta pyydetään – ei, vaan vaaditaan?

Nousu ja lasku ovat lennon kriittiset vaiheet, ja näissä vaiheissa tapahtuu myös suurin osa onnettomuuksista. Itse asiassa lentokorkeudessa tapahtuvien onnettomuuksien prosentuaalinen osuus on noin yhden-kahden luokkaa. Niinpä näihin kriittisiin vaiheisiin valmistaudutaan aina huolella, ei asiakkaiden kiusaksi vaan heidän turvakseen. Ja niinpä myös joka ikinen kerta lentoemännät kiertävät katsomassa, että jokainen matkustaja on nämä asiat tehnyt, ennen kuin kapteenille ilmoitetaan kaiken olevan valmista nousuun tai laskuun. Mikäli tuota ilmoitusta ei tule, kaikki koneessa siis odottavat niin kauan, että viimeinenkin matkustaja on pyyntöä noudattanut ja matkustamo on valmiina. Lähtö voi siis viivästyä esimerkiksi siksi, että yksi matkustaja nouseekin vielä penkistään ja ryhtyy kaivamaan repustaan itselleen kirjaa…

Aukaise ikkunoiden suojat

Ikkunat on oltava auki aina nousussa ja laskussa. Tässä varaudutaan mahdolliseen hätätilanteeseen niin, että tarvittaessa on mahdollista nähdä ikkunoista ulos ja sisään. Ulos haluamme nähdä jotta tiedämme, onko evakuointi juuri siitä kohtaa turvallista ja sisään halutaan nähdä, jotta tiedetään mitä siellä tapahtuu, onko tulipaloa ja ovatko matkustajat missä kunnossa. Osaltaan ikkunaluukkujen aukiolo on auttamassa myös toiseen turvallisuuskohtaan, eli silmien sopeutumiseen ulkona vallitsevaan valoisuuteen tai pimeyteen.

Nosta selkänoja pystyasentoon

Tässä suojellaan sekä sinua että takanasi istuvaa. Äkkijarrutus, tavallista jysäyttävämpi laskeutuminen ja äkkipysäys ovat tilanteita, joissa vartalo voi sinkoutua melkoisella voimalla eteenpäin ja jos makoilet penkilläsi, on tuo sinkoutumismatka pidempi ja näinollen vaarallisempi. Tässä on ihan samasta piiskaefektistä kyse kuin autoillessa vaikkapa peräänajotilanteessa. Toinen iso vaikutus on sitten takanasi matkustavalle. Jos penkki on vinossa, hänen tilansa tällaisissa erikoistapauksissa on pienempi ja äkkitilanteessa hän voi iskeä päänsä vinossa olevaan selkämykseesi huonoin seurauksin. Selkänojan pystyasento antaa myös maksimaalisen tilan poistua hätätilanteen sattuessa.

Kiinnitä pöytä yläasentoon

Jälleen varautumista näihin poikkeustilanteisiin. Alhaalla oleva pöytä voi vahingoittaa sinua pahasti ja lisäksi se blokkaa sinulta pakkolaskuasentomahdollisuuden ja hidastaa sinun ja vieressäsi istuvien poistumista mahdollisessa evakuoinnissa.

Laita irtotavara joko edessä olevan penkin alle tai ylähyllylle

Kaikki kirjaa/tablettia suurempi täytyy nousun ja laskun ajaksi laittaa pois, joko edessä olevan istuimen alle (jos sellainen siinä on etkä istu esimerkiksi exitillä) tai ylähyllylle. Jälleen varautumista, kaikki irtotavara muuttuu todella vaaralliseksi lentäessään ilman läpi vaikkapa kanssamatkustajan ohimoon. Lisäksi irtotavara on esteenä mahdollisessa evakuointitilanteessa.

Eli kuten huomaatte, jokaiselle toimelle on pätevä ja turvallisuuteen nivoutuva syynsä. Emme siis matkustajia ärsyttääksemme noita toimenpiteitä vaadi vaan ihan viranomais- ja turvamääräyksiä noudattaaksemme. Lue tästä lisää lentomatkailun turvallisuudesta ja siitä, kuinka jokainen voi turvallisuuttaan hätätilanteen sattuessa lisätä!

Turvallista matkaa ja happy landings!