Kun käy parhaimmillaan (pahimmillaan?) neljässäkin eri maassa layoverilla kuussa voisi kuvitella, ettei se ainakaan halvaksi tule. Mutta omalla kohdallani on sanottava, että onnekseni (myöskin varmaan minimalistisen vaatekaapin ja muun minimalistisen elämäntyylini vuoksi) ei minulla juurikaan rahaa tuolla reissussa kulu. Kalleimpia kohteita ovat USA:n kaupungit, sillä maahan kun ei voi omia eväitä ottaa mukaan, täytyy kaikki syöminen ostaa paikan päältä.

Meillehän tietysti on työnantajan puolesta maksettu majoitus, aivan kuten lähes kaikilla työkseen reissuja tekevillä Suomessa on. Majoitukseen sisältyy aamiainen, ei muita ruokailuja. Mutta tuolla aamiaisella ei ihan kokonaan tuota minimissään noin 24 tunnin layoveria valitettavasti pärjää, vaan on muutakin suuhunpantavaa löydettävä.

Kuten siis aiemmasta postauksestani kävi ilmi, en rahojani juurikaan käytä ainakaan vaatteisiin tai kodin tavaraan :D Mutta kyllä sitä rahaa aina muutamia euroja kuluu, vaikka mukana pidänkin aina (niissä kohteissa joissa se on sallittua) esimerkiksi pussipuuroja sekä keittoja akuuttiin hotellihuonenälkään. Lisäksi kassissani on aina teepusseja sekä pikakahvia, jotta huoneessa voi juoda muutakin kuin vettä – joka hotellissa kun ei se kahvi välttämättä huoneessa mitään kovinkaan herkkua ole. Ja aamu on kiva aloittaa, kun saa rauhassa nauttia aamukaffet samalla, kun itseään valmiiksi puunailee.

Pidin kirjaa parin viime kuun aikana yöpyvillä lennoillani, eli sellaisilla, joissa kohteessa oltiin vähintään yksi yö. Ja tämä oli näiden tulos, koska raha ja sen käyttö selkeästi aina kiinnostaa :)

 

New York, 1 yö

1 kahvi Starbucksista, n. 5 dollaria

1 iso smoothie kaupasta kotimatkalle, n. 4 dollaria

1 iso salaatti Just Salad -baarista, 6,9 dollaria

Monesti käyn täällä Sephorassa täydentämässä BareMinerals-varastoni, mutta koska nyt en mitään tarvinnut, ei mitään tullut ostettua. BareMinerals on Jenkeissä reilusti halvempaa kuin Suomessa, eli se kannattaa ehdottomasti täältä aina ostaa!

 

Lissabon, 2 yötä

Syömiset ja juomiset yhteensä 17 euroa

Uber 7 euroa

Taksin ja Uberin käyttö on Lissbonissa todella edullista ja jotakuinkin molemmat samoissa hinnoissa. Yritin ensin taksia, mutta kohdalle ei osunut yhtään joissa kävisi korttimaksu, joten tilasin sitten tuon Uberin.

 

San Francisco, 2 yötä

Syömiset ja juomiset yhteensä 35 dollaria

Paketti Pop Tarteja siskontytölle, 2,5 dollaria

Friscossa hotellin lähellä on hyvä hampurilaispaikka, jonka kasvishampparit on lähes parhaita mitä oon missään syönyt. Siellä siis on aina käytävä vaikkei se kaikkein halvin mesta olekaan.

 

Soul, 1 yö

0 euroa

Koreassa en yleensä syö ulkona, sillä siellä on yllättävän vaikea löytää täysin kasvisruokaa – monesti siinä on sitten ainakin kalalientä käytetty kypsennykseen. Niinpä söin mukana olleet nuudelit ja kaurapuuron.

Ennen ostin Koreasta kasvojenhoitotuotteita mutta viimeiseen vuoteen en sitä ole enää tehnyt. Kasvojeni iho on herkistynyt ja ärtynyt tosi kovin, enkä uskalla sille laittaa enää mitään mistä en ymmärrä mitä se sisältää. 

 

Peking, 1 yö

Syömiset ja juomiset yhteensä 10 euroa

Pekingissä tykkään käydä ulkona syömässä, sillä hotellin lähellä on useita kivoja paikkoja. Viimeaikainen suosikkini on eräs Thai-ravintola, siellä on hyviä kasvisruokia. Sinne suunnistin siis nytkin. Lisäksi ostin hotellille mukaan kaupasta yhden Pocari Sweatin, tuon jokaisen lentoemännän supervoimien tuojan :D

 

Chicago, 1 yö

Illan ja seuraavan iltapäivän syömiset sekä pullo kombuchaa, 30 dollaria

Tää tuli kalliiksi, sillä lähin kauppa on Whole Foods. Kauppa, jossa yksi salaatinlehti maksaa noin 20 dollaria… :D Mutta onhan se sitten hyvääkin. 

 

Loppukaneetti

Eli lähinnä multa kuluu rahaa syömiseen ja juomiseen, satunnaisesti sitten ostan jotain mitä tarvitsen – yleensä juurikin ne Sephoran meikit. Siinäpä sitten ne mun ostokset onkin, joskus tulee käytyä kaupoilla kattelemassa mutta väsymyksessä se on vielä kamalampaa kuin normaalisti! Suosittelen kokeilemaan jotain Century21 New Yorkissa, kun sun Suomi-kello on noin aamuyö kolme ja paikka aivan tupaten täynnä porukkaa! Siinä nimittäin ostohalut haihtuu aika hyvin :)

Mihin sulla kuluu reissussa rahaa, onko se niinkun mulla eli lähinnä ruokaan ja juomaan vai onko jotain tiettyjä juttuja mitä aina reissusta ostat?