Ah, Pariisi, kaupunki josta hieman jokaisella on mielipide. Joko siihen ihastutaan (Ruoka! Eiffel! Viini! Ravintolat!), sitä inhotaan (Ruoka! Niiden ravintoloiden töykeät tarjoilijat! Viini!) tai se on hieman yhdentekevä (Miksi meuhkata yhdestä kaupungista, joka ravintolat eivät edes ole niin hyviä!) mutta yhtä kaikki, kaupunki tuntuu herättävän tunteita. Vähän kuin ranskalaiset itsekin (Elostelijat! Romantikot! Snobit! Ketä luulevat olevansa! Ihanat! Elegantit!).

Moni sinne kuitenkin matkustaa, ja aika moni vielä useampaan kertaan. Mitäs kun ne pakolliset nähtävyydet on jo nähty, Notre Damet kavuttu, macaronit syöty ja Eiffelkin joka suunnalta kuvattu, mitä sitä tekisi? Kuten kaikki tietävät, parhaat vinkit löytyy aina kavereilta. Niinpä kyselinkin matkabloggaajakavereilta mikä olisi se heidän suosituksensa, jonka haluaisi Pariisista esiin nostaa. Jostain kumman syystä moni vinkki koskee syömisiä (me matkabloggaajat ollaan ilmeisesti aika persoja ruualle), mutta joukossa myös muita helmiä. Tutustu listaan, klikkaile blogeihin ja suunnittele seuraava Pariisin reissusi näiden täsmävinkkien avulla.

matkabloggaajien-vinkit-pariisiin

Matkabloggaajien vinkit Pariisiin

Pariisin kenties paras kattoterassi

Kaupunki haltuun ylhäältä käsin – kädessä lasillinen shampanjaa ja lasinen iglu suojaamassa mahdolliselta sateelta. Oma vinkkini varsinkin huonolle kelille on tämä ihana Galeries Lafayetten terassi!

Pariisi haltuun vedeltä käsin

Kukapa ei tietäisi Seinen upean romanttista mainetta, onhan se saanut jalansijan useissa elokuvissa ja kirjoissa, muista taiteenlajeista puhumattakaan. Dream Achiever -bloggaaja Nora kävi tutustumassa miltä Pariisi näyttää tuolta kuuluisalta joelta katsottuna.

Jim Morrisonia tervehtimään

Hautausmaat ovat maasta ja kaupungista riippumatta yleensä rauhallisia ja vehreitä paikkoja – iltaisin kenties jopa kiehtovia, kuka ties millaisia aaveita siellä liikkuukaan. Mitä luulet, bongasiko Meriharakka tältä hautuumaalta kuuluisuuksien aaveita? Ainakin sieltä ovat leposijan saaneet useat kuuluisuudet, joten paikka on vierailun arvoinen ilman yliluonnollisia kokemuksiakin.

Pariisin – vai koko maailman – parhaat suklaat

Hellan ja viinilasin välissä -blogissa tutustutaan herraan, jonka suklaat kelpaavat Pariisin hienoimmille ravintoloille. ”Miksi syödä iso suklaakakun pala, kun voi syödä yhden pienen täydellisen makuaistit räjäyttävän suklaakonvehdin.”  En tiedä teistä, mutta omaa sokerihammastani alkoi juuri kummasti kolottaa…

Ilta käyntiin salakapakassa

Miltä kuulostaisi vaatepesula, joka ei oikeasti olekaan pesula vaan salakapakka? Pöndekengissä-blogin Mira löysi pesukoneen takaa aukeavan salakapakan, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla, sen verran erikoinen paikka on kyseessä. Pidä pokka, ohita ovimies ja astele sisään pesukoneen takaa aukeavasta ovesta. Kuulostaa dekkarimaiselta, eikö?

Kävelylle käytöstä poistetulle junaradalle

Moni tietää New Yorkissa sijaitsevan High Lanen, mutta tiesitkö, että Pariisistakin löytyy omansa? Käy lukemassa vinkit tähän suhteellisen tuntemattomaan nähtävyyteen Studying the World -blogista ja kenties löydät tästä aamukävelykohteen seuraavalla reissullesi.

Say cheeeeeese!

Onko joku kuullut ranskalaisesta, joka inhoaa juustoja? En minäkään. Ranskalaiset juustot ovat voimakkaita, laadukkaita, vietteleviä – ja niistä saattaa kertyä parin päivän edestä kaloreita. Mutta sehän ei todellakaan haittaa, sillä pariisilaiset eivät kaloreita laske. Käy tsekkaamassa, mistä Jetlaggies-bloggaajat löysivät Montmartren herkullisimman ravintolan.

matkabloggaajien-vinkit-pariisiin

Ostereita,  s’il vous plaît

Mikä onkaan yhtä ranskalainen ruokalaji (jos ne croissantit unohdetaan) kuin osterit? La Vida Loca -blogin Sari löysi kutkuttavan herkullisen ja matkailijan budjettiin sopivan osteriravintolan, jonka parrakas tarjoilija (ja ehkä ne osteritkin) saivat bloggaajan hurmaantumaan.

Jälkkäriksi maan parasta jäätelöä

Ja sitten matkaan -blogin Aron bongasi Pariisista vuodesta 1954 saakka toimineen jäätelöbaarin, jonka tuotteet ansaitsevat erityismaininnan. Jos et ole maistanut Berthillonin jäätelöä, voitko sanoa Pariisissa käyneesikään?

Jos Pariisi on jo NIIN nähty…

Mitä jos hyppäisitkin julkisen kyytiin ja ottaisit suunnaksi 120 kilometrin päässä sijaitsevan Amiensin suloisen kaupungin? Tälle peukkua antaa ainakin yhtä ihana Veera Bianca.

Pariisi + taapero = katastrofi?

Pariisista tulee mieleen roihuava romantiikka, kahdenkeskeiset kävelyt Seinen rannalla, kynttilänvalossa syödyt illalliset ja keskustelut viinilasillisen äärellä myöhään yöhön. Mutta mitä jos matkassa onkin pikkuväkeä, onko Pariisi edelleen käymisen arvoinen? Äiti yrittää -blogissa tästä lisää.

Mutta onnistuuko suhde aina?

Onko Pariisi sitten kuitenkaan takuuvarma rakkausroihun herättäjä? Mitä jos kaupunki kykeneekin vain kevyeen, väsyneeseen flirttiin intohimon ja tulisena palavan tosirakkauden sijaan? Sanna koki reissullaan, miltä tuntuu yrittää herätellä henkiin sitä väljähtymään päässyttä tunnetta.

matkabloggaajien-vinkit-pariisiin