Kevät on taas aivan nurkan takana, mikäli ei Suomessa niin ainakin keskisemmässä Euroopassa. Ja mikäpä sen ihanampi kohde keväiselle reissulle kuin upea Pariisi, jossa oikean hetken sattuessa saat ihailla koko kaupungin peittymistä kukkivien puiden katveeseen. Mikäli siis oikea hetki matkasi kohdalle sattuu. Aina ei satu, ja se voi harmittaa.

Viime vuonna menimme jälleen viettämään synttäreitäni Pariisiin, ja olin kieltämättä hieman pettynyt, kun tuona vuonna kevät saapuikin kaupunkiin juuri sen kriittisen viikon liian myöhään. Edellisen kevään upeat kukkameret olivat siis vain toiveissa, nyt meitä odottelivat paljaat puiden rangat, jotka eivät millään ilveellä antaneet aivan yhtä kauniita raameja kaupungille ja sen nähtävyyksille kuin vaaleampunainen huntu.

Mutta onneksi kaikki puut eivät noudata samaa kaavaa, ja onneksi taannoisina vuosina Eiffelin juurella on häärinyt puutarhuri, joka on onnistunut istuttamaan yhden ainokaisen magnolia-puun aivan täydelliseen paikkaan meitä nykyajan valokuvaajia ajatellen. Ei varmasti tiennyt tuo puutarhuri, kuinka monen ihmisen elämää hän tuolla yhdellä teollaan ihastutti!

Jos siis Eiffelin ympäristön puut näyttävät vielä paljailta, etsi käsiisi tämä magnolia. Kun seisot Eiffelin edessä Seine selkäsi takana, lähde kiertämään oikealta Eiffelin taa ja löydät tämän loistavan somisteen kuvillesi. Good luck ja kukkaonnea!

Paris-Pariisi