Voihan Pariisi, sinusta riittää kerrottavaa aina vain. On rakennuksia, on katuja, on kujija ja on monumentteja. On kryptia ja on puistoja. Ja ihanin niistä puistoista on Luxembourgin puisto, puisto jossa saat hetken viettää vapaa-aikaa kuin pariisilainen konsanaan.

Puisto, varsinaiselta nimeltään Le Jardin du Luxembourg, sijaitsee Latinalaiskorttelissa, eli käyntikohteena helposti yhdistettävissä Notre Dameen ja Pantheoniin. Kulttuurin ystävälle puisto saattaa olla tuttu Victor Hugon Les Miserablesista tai kotoisan Edelfeltin maalauksesta Luxembourgin puistossa.

Luxembourgin puisto Pariisi

Luxembourgin puisto Pariisi, kevät

Luxembourgin puisto tarjoaa viihdykettä kaiken ikäisille touhuajille. Lapsille ja lapsenmielisille puiston ehdoton huippujuttu tuntuu olevan näiden pienten veneiden uittaminen suuressa suihkulähteessä. Veneitä saa vuokrata keppeineen viereisestä kojusta ja sitten vain seikkailemaan! Sorsat eivät tuntuneet suuresti tätä hupia arvostavan, mutta ei se ilmeisesti hirveästi haittaa, kun tänne kuitenkin ovat päättäneet asettua. Ehkä puolensa on myös mukavilla pikkumökeillä, joita suihkulähteessä heitä varten on. Sorsaperheiden kesämökkejä! Ja saivathan he myös leivänmurusia, eli sillä lailla aivan kannattava diili heidän kannaltaan ilmeisesti.

Puistossa voi myös pelata tennistä tai sitten vain hengailla. Viime keväisenä sunnuntaina puistossa oli elävän musiikin konsertti ja jos jonkinlaista toimintaa ja touhua. Omasta mielestäni parasta touhua oli toki vain istuskella auringossa ja katsella ihmisiä, miettiä, keitä he olivatkaan ja mikä oli heidän tarinansa. (Jos joku tekee samaa minua katsellessaan, toivottavasti hän kehittelee minulle jännittävä, seikkailujen, romantiikan ja shampanjalasillisten täyteisen elämän!)

Luxembourgin puisto Pariisi, sunnuntai

Luxembourgin puisto Pariisi, lampi

Luxembourgin puisto Pariisi, veneet

Mikäli sinulla on aikaa, hae jostain pikkukaupasta piknik-varusteet, ota mukaan jokin huivi tai viltti jonka päällä istua ja lähde Luxembourgin puistoon. Puistossa on läjäpäin tuoleja, mutta eihän kukaan piknikiä tuolilla istuen suorita… Mutta varaudu siihen, että paikalla voi olla muutama muukin, ainakin jos menet viikonloppuna. Meille sattui kevään ensimmäinen lämmin viikonloppu, joten koko Pariisi tuntui olevan paikalla. Mutta iso puisto, kyllä sinne mahtuu!

Ja syö hattaraa, ihanaa hattaraa <3

Luxembourgin puisto Pariisi, Hattara