Liikkuminen Pariisissa voi olla suhteellisen kinkkistä. Pariisi on hajallaan oleva kaupunki, varsinaista keskustaa siellä ei ole siinä mielessä, että olisi yksi paikka jossa olisi näppärästi kaikki se, mitä haluat todennäköisesti lomasi aikana nähdä. Pariisi on myös verrattaen laaja kaupunki, eli kävellen ei aivan joka paikkaan välttämättä jaksa liikkua, välimatkat kuitenkin sen verran pitkät. Kuinka sitten parhaiten pääsee kulkemaan eri paikkojen ja nähtävyyksien välillä?

Julkinen liikenne

Metroverkko Pariisissa on laaja ja kattava. Lippujen osto on nopeaa ja kätevää, metrot huristavat usein ja vievät lähes joka nähtävyyden lähelle. Toki miinuksena se, että kulkevat enimmäkseen maan alla, eli sen kummemmin siinä ei sitten ympäristöä näe. Ihmisiä toki sitäkin enemmän, ja voi huomata helposti, milloin pysäkit sijaitsevat niillä hieman huonommilla alueilla, kyytiin tulevien ihmisten perusteella… Pidä huoli omaisuudestasi, sillä taskuvarkaat ovat jokaisen ison kaupungin riesa, varsinkin metrojen ja asemien ruuhkissa.

Taksi

Taksilla ajelu on Pariisissa suhteellisen edullista, ainakin Suomen hintoihin verrattuna. Lähtötaksa on muutamia euroja, lisämaksua saattaa joutua tosin maksamaan esimerkiksi suuresta ja painavasta matkalaukusta. Vapaita takseja voi yrittää bongailla liikenteen seasta, vapaan taksin kattovalo näyttää vihreää.

Ûber 

Kuten monessa muussakin kaupungissa, myös Pariisissa toimii Ûber. Eli jos appsi on puhelimeesi jo ladattuna, siitä vain sitten kyytiä tilailemaan. Kauaa ei yleensä joudu odottelemaan ja auton saapumista voi seurata mobiiliappsin kautta reaaliajassa – mikäs sen parempaa ajanvietettä, kun sen autokuvakkeen katselu puhelimen näytöltä.

Chauffeur Prive

Ranskassa on oma vastineensa Ûberille, nimittäin Chauffeur Prive. Tämä palvelu oli kuulma alunperin hieman enemmän luksusta kuin kilpailijansa, eli autot parempia, kuljettajilla musta puvuntakki ja valkoinen paita päällä, autossa aina matkustajille vesipullot ja karamellejä tarjolla. Nykyään monella Ûber-kuskilla on jo sama tyyli, ei sinänsä ei tässä enää juurikaan eroa ole. Chauffeur Prive toimii samalla tavoin mobiiliapplikaation kautta ja hinnatkin liikkuvat melko samoissa. Tilasimme aina vähän sen mukaan, kumman palvelun kautta auton sai nopeammin paikalle. Kantakaupungin alueella se tuntui yleensä olevan Chauffeur Prive, kun taas esimerkiksi lentokentän lähellä näytti pyörivän enemmän Ûber-autoja. Mutta kannattaa ehdottomasti tämäkin vaihtoehto kokeilla, ei mitään valittamista, päin vastoin! Chauffeur Prive mahdollistaa myös kätevän ajastetun noudon, syötät vain appsiin haluamasi ajankohdan ja auto saapuu paikalle tuolloin.

Liikkuminen Pariisissa, chaeffour prive

Liikkuminen Pariisissa ei siis ole mitenkään tolkuttoman vaikeaa. Kulkukeinoja löytyy jokaiseen makuun ja jokaiseen tarpeeseen. Välillä on kiva fiilistellä paikallista elämänmenoa metrossa, toisinaan taas haluaa mahdollisimman vaivattomasti ja kätevästi paikasta A paikkaan B, ja tällöin auton tilaaminen saattaa pelastaa.

SaveSave

SaveSave