Ah, Pariisin kevät, le printemps! Ja tuo on tämänkertaisen jutun aihe, vaikken sen kummemmin keväästä puhukaan. Vaan näköaloista. Sillä vaikka Pariisin pienet kujat esimerkiksi Montmartressa tai Latin Quarterissa ovat kovin suloisia, tai Champs-Elyseen kauppojen määrä päätä huimaava, on joskus hyvä kiivetä yläilmoihin ja hakea suurempaa perspektiiviä tähän upeaan kaupunkiin. Ja sen löytää kun tietää mitä hakee.

Itse en olisi tänne tietäni löytänyt mutta onnekseni paikallinen matkakumppanini osasi viedä minut minne pitikin: nauttimaan upeasta näkymästä yli Pariisin kattojen ja ehkä viehättävimmistä terasseista (tai ainakin viehättävin niistä, missä itselläni varaa jotain ostaakin, eli ei esimerkiksi Hotel Peninsulan kattoterassi) ja ihanasta alkuillasta. Ja niin näytti tehneen moni muukin, tuolit ja muut istuinpaikat ja pöytäryhmät olivat viimeistä paikkaa myöten varattuja, joten ihmiset olivat levittäytyneet myös picninc-tyyliin maahan vilttien ja takkien päälle istumaan. Aurinko paistoi, lämmitti mukavasti selkää ja sai olemaan tyytyväinen siitä, että sieltä Montmartren kujilta tuli ne halppis-aurinkolasit hankittua omien unohduttua kotiin… Täällä pääsi sen keskustan hälyn ylle, vaikka ihmisiä oli paljon, oli tunnelma silti rennon rauhallinen. Kuohuviinilaseja kilisteltiin, auringosta nautittiin ja ihan vain rentouduttiin – olihan nyt kevään ensimmäisiä kunnolla lämpöisiä päiviä.

Le Printemps (eli kevät – kuinka sopiva minulle, kevään lapselle ja kevään rakastajalle) on huikea tavaratalo Pariisin keskustassa. Sen lähellä on itseasiassa kaupungin ehkä sisätiloiltaan upein tavaratalo Les Galeries Lafayette, jonne kannattaa poiketa vaikkapa vain sen kattoa ihailemaan. Mutta takaisin Printempsiin. Myös tämä on siis tavaratalo, ja täynnä niin hieman tavallisempia kuin niitä aivan luksusbrändejäkin. Le Printemps on shoppailijan paratiisi kenties, mutta itse tyydyin vain vilkaisemaan tuotteita ohimennessäni, sillä tällä hetkellä mielessä kiilui vain nuo upeat näköalat joita pian pääsisin ihailemaan.

Näköala Pariisi Le Printemps

Pariisi Le Printemps näkymä

Pariisi katukahvila non coupable

Pariisi, Le Printemps

Kattojen yli kantavaa näköalaa etsivän kannattaa siis ehdottomasti suunnistaa Le Printemps -tavaratalon terassille, täällä huomattavasti rauhallisempaa ja vähemmän tungosta kuin esimerkiksi Eiffelissä taikka Riemukaaren ylätasanteella. Ja hei, kun samalla voi nauttia vaikkapa lasillisen kuohuvaa, niin mikäs on ollessa! Ja jos ulkona alkaa vilu yllättää, voi aina mennä sisätiloihin hieman katselemaan, josko sieltä löytyisi jotain pientä kivaa ostettavaa, noin niinkuin vain matkamuistomielessä ;)

Onko sulla vinkata muita kivoja kattoterasseja Pariisissa? Ensi reissulla taidankin ottaa teemaksi niiden kiertelyn ja sen parhaimman näköalapaikan valitsemisen.