Kulttuuri tekee ihmiselle hyvää. Näin toteaa myös Suomen Mielenterveysseura, joka mainitsee, että “Kulttuuri paitsi edistää mielenterveyttä, se myös merkittävästi vähentää tapaturma- ja väkivaltakuolemia, sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia sekä aivohalvauskuolemia.” Ei siis lainkaan vähäpätöinen juttu, ja näinollen voisi sanoa Lahden Asemapäällikön toimineen varsin ennaltaehkäisevästi ja asiakkaidensa elämänhallintaa parantavasti, kun se yhteistyössä Lahden Sinfoniaorkesterin kanssa ilahdutti aamukahville tulijoita viime viikolla.

Siinä herkullista aamiaista nauttiessa ja ystävän kanssa kuulumisia vaihtaessa ei voinut olla huokaisematta onnesta, kun tutut ja välillä tuntemattomatkin sävelet lipuivat pitkin aamuauringon kultaamaa salia. Samalla tunnelma vei vuosien taa 1900-luvun alkupuolelle, sinne, kun Asemapäällikkö todella toimi asemapäällikön kotina ja täällä kenties iltaa istuttiin ja kaunista musiikkia silloinkin kuunneltiin.

Lahden-Sinfoniaorkesteri-Asemapäällikkö

Lahden-Sinfoniaorkesteri-Asemapäällikkö

Lahden-Sinfoniaorkesteri-Asemapäällikkö

Kahvila Asemapäällikkö tarjoaa muuten ehkä Lahden maittavimman lounaan ja aamiaisen, brunssia en vielä harmikseni ole päässyt testaamaan. Mutta aamiaisesta aion vielä ehdottomasti teille kertoa, sen verran siitä nimittäin nautin!

SaveSave