Rakastan katuelämän ja erityisesti ihmisten seurailua. Oli kyseessä sitten Lahti tai New York, Imatra tai Tokio yksi mieluisimmista puuhistani on istahtaa katunäkymän äärelle kahvikupposen kera ja seurailla mitä siellä tapahtuu. Kiinassa varsinkin tähän tuo mukavan lisänsä se, ettei ihmisiä lainkaan haittaa se, että heitä kuvataan – yleensä vieläpä päinvastoin. Lisäksi onhan vain reilua, että kun itse poseeraa lukemattomissa kiinalaisselfieissä mukana, ottaa itsekin kuvan sieltä toisen täältä ;)

Eri puolilla Kiinaa tyyli ihmisillä vaihtelee suuresti, Shanghain hyvinkin eurooppalaisista vivahteista Xi’anin varsin perinteisiinkin asuihin. Mutta ehkä mielenkiintoisinta on seurailla menoa Chongqingin kävelykadulla, sillä siellä näkee niin tyylikkäitä kiinattaria ettei missään, ja sitten taas hyvinkin omaperäisesti pukeutuvia. Tottakai kamera osoittaa yleensä juuri väärään suuntaan kun kaikkein kuvauksellisimmat kävelevät ohitse mutta saldo puolen päivän istuskelusta katukahvilassa on siltikin avartava – eli kiinalaista katumuotia kaikille siitä kiinnostuneille, olkaapa hyvät!

Kiinalaista_katumuotia_Chongqing

Kiinalaista_katumuotia_Chongqing Kiinalaista_katumuotia_Chongqing

Kiinalaista_katumuotia_Chongqing Kiinalaista_katumuotia_Chongqing Kiinalaista_katumuotia_Chongqing

Näitä kuvia napsiessani oli muuten varjolämpötila hippasen yli 30 celsiusta, eli siihen nähden ei voi kuin ihailla, kuinka freesiltä ihmiset onnistuivat silti näyttämään! Itsehän olin sievän punakkana hiukset mahdollisimman korkealla nutturalla pois läheltäkään kasvoja, ja vähäisetkin meikit varmasti sulivat naamalta jo ensiminuuttien aikana!

Kiinalaista_katumuotia_Chongqing Kiinalaista_katumuotia_Chongqing

Kiinalaista_katumuotia_Chongqing

Kiinalaista_katumuotia_Chongqing