Pidätkö luonnosta, luonnonvaraisten eläinten tarkkailusta, rauhallisuudesta, merestä, majakoista ja kävelystä? Siinä tapauksessa seuraavalla Miamin reissullasi suosittelen viettämään päivän Key Biscaynessa, saarella, joka on kelvannut Floridan kodiksi niin Richard Nixonille, Cherille, Juan Pablo Montoyalle kuin Brad Pitillekin.

Miten Key Biscayneen pääsee?

Helpoiten saarelle pääsee tietysti hyppäämällä Uberin kyytiin. Me otimme Uberin Brickellin alueelta ja ajoimme saaren loppupäähän, Lighthouse Cafen parkkipaikalle. Mikäli pyöräily on sinun juttusi, kannattaa vuokrata kaupunkipyörä ja ottaa urheilun kannalta. Huomautuksena tosin tähän, että joka paikassa ei pyörällä saa tuolla ajaa, eli varaudu taluttamaan osittain. Alueelle on pääsymaksu, 2 dollaria henkilöltä, ja se maksetaan portilla. Kun sanoimme olevamme Uberilla, maksu otettiin vain meiltä, ei kuskilta. Matka tuonne maksoi noin 16 dollaria.

Majakkakahvila oli hyvä paikka aloittaa tämä kierros, ei tarvinnut kävellä kertaakaan samaa tietä kahteen suuntaan. Majakka on myöskin se saaren tunnetuin maamerkki, ja hieno se onkin! Jos osut paikalle oikeaan aikaan on majakkaan mahdollista myös päästä sisälle ja kiipeämään ylös saakka, sieltä avautuu maisemat jotka eivät korkeanpaikankammoiselle sovi :)

Miami_KeyBiscayne

Majakan takaa löytyy mitä ihanin majakanvartijan talo, talo jossa voisin kuvitella asuvani, istuvani kuistilla auringon laskiessa meren taa ja pelikaanien kalastaessa illallista hämärtyvässä illassa. Majakan kajo toisi turvallisen hohteen yli pimenevän illan ja siellä istuisin, omassa talossani, kiviseinien suojassa.

Miami_KeyBiscayne
Miami_KeyBiscayne
Miami_KeyBiscayne
Miami_KeyBiscayne

Key Biscaynen eläimet

Rakastan katsella eläimiä mutta boikotoin ehdottomasti kaikkia akvaarioita, eläintarhoja ja muita paikkoja, joissa eläimiä pidetään. Siksipä tällaiset paikat, joissa kulman takaa voi yhtäkkiä astahtaa eteesi polulle parimetrinen lisko, ovat oikea aarreaitta. Ja täällä Key Biscaynessa eläimiä riittää, niin maassa, meressä kuin taivaallakin.

Aivan ensimmäinen kontakti tuli samantien, kun rannalle ehdimme astua. Dyynien suojasta, pensaiden takaa, rantaan suunnisti päättäväisin askelin pesukarhu! Elämäni ensimmäistä kertaa näin tämän elokuvista ja sarjoista niin kovin tutuksi tulleen roskisdyykkarin, joka roskisten sijaan täällä rannalla ratsasi auringonpalvojien kasseja. Kollegankin yllätti täysin, käyden nopeasti vilkaisemassa josko laukusta olisi ruokaa löytynyt. Puistosta rannan takaa pesukarhuja löytyi oikein lauma, ja siellä ne dyykkasivat juuri niitä roskiksia, sähisten ja sihisten toisilleen. Ihania otuksia :D

Miami_KeyBiscayne
Miami_KeyBiscayne_pesukarhu
Miami_KeyBiscayne_pesukarhu

Kun lähdimme kiertämään Key Biscanen saarta sen eteläkärjen kautta ympäri, saimme ihastella lukemattomia liskoja, parikymmensenttisistä pikkuisista lähemmäs parimetriseen jättiläiseen joka puistossa yllättävän vauhdikkaasti puun latvuksiin kapusi. Polun poikki suhahteli jos jonkinnäköistä kaveria, saaden meidät hieman hypähtämään yllättävillä esiintuloillaan… Nämä jäyhät kaverit puolestaan majailivat merenrantakivityksillä, ja selkeästi näkymistä nauttivat.

Miami_KeyBiscayne
Miami_KeyBiscayne
Miami_KeyBiscayne

Taivaalla Miamissa kaartelee varsinkin aamuhämärissä äänettömiä saalistajia, kalkkunakondoreita. Nämä ovat majesteettisen näköisiä lintuja kierrellessään tuulivirtojen mukana, joskus suurinakin yhteisöinä. Jalohaikara puolestaan aikansa sieti meidän ihastelua ja lässytystä, kunnes katsoi paremmaksi ottaa siivet alle ja vaihtaa maisemaa.

Miami_KeyBiscayne
Miami_KeyBiscayne_jalohaikara
Miami_KeyBiscayne

Key Biscanen kävelyreitti ja rannat

Vaikka majakan luona onkin mukava ranta, ei kannata siihen koko päiväksi jäädä istuskelemaan. Suosittelen ehdottomasti kävelemään koko Key Biscanen eteläisessä kärjessä olevan Bill Baggs Cape Florida State Parkin ympäri, sieltä löytyy kiva ja suojaisa No Name Harbour jossa sijaitsee kalaravintola – josta sai myös vegeruokaa, ainakin salaattia :) Hinnalla ei ollut tuo paikka pilattu, Cesar salaatti ilman kanaa, Key Lime Pie ja kahvi ja vesi maksoivat yhteensä vain 15 dollaria.

Puistoalue päättyy Key Biscainen kylään, jonka läpi käveltyäsi olet jo melko lähellä Crandon Park puistoa. Valtaisan parkkialueen läpi kun löydät tiesi kohti rantaa, saavut ihanalle, palmujen reunustamalle valkohiekkaiselle rannalle, joka rauhallisella tunnelmallaan peittoaa mennen tullen Miami Beachin. Täälläkin löytyy suloisia rantavalvojan mökkejä, mutta ainakin nyt ihmisiä oli paljon, paljon vähemmän eikä rannalle kuulu mistään liikenteen melua. Tänne haluan ehdottomasti joskus tulla picnic-korin kanssa! Varsinkin, kun nyt käveli tuon yllättävän 11 kilometriä sandaaleissa, olisi kunnon picnic tullut tarpeeseen :D

Miami_KeyBiscayne
Miami_KeyBiscayne

Mikäli siis etsit Miamin reissultasi jotain muuta kuin shoppailua, drinkkejä ja hulinaa ynnä hälinää, kannattaa ehdottomasti suunnata ihanan Key Biscaynen poluille ja rannoille.