Jos pitäisi yksi vuodenaika valita olisi se ehdottomasti kevät, vaikka kesää ja lämpöä rakastankin. Mutta kevät, se on kuin lupaus kaikesta suloisesta ja kauniista, kaikesta ihanasta mikä on aivan kulman takana. Se kertoo, että pitkä ja pimeä talvi on ohi, se kuiskii kukkasten ja hiirenkorvien kautta suloisia lohdutuksen sanojaan, se pyytää olemaan vielä hetken aikaa kärsivällinen, kun se riisuu yltään viimeisetkin lumivaipat. Ja sitten se kaikki vihreys, kaikki se vehreys mikä puhkeaa kuin yhdessä yössä, kun niityt ovat niin vihreitä että lähes silmiin sattuu, kun kukat tuntuvat kilpailevan keskenään siitä, kenen tuoksu on hurmaavin, kenen väriloisto valloittavin. Ja aurinko. Talven kirkkaana ja kylmänä paistanut, nyt sekin heittää tuon nutun yltään ja antaa säteiden vihdoin meitä lämmittää.

Ja kevät ei myöskään katso valtioiden rajoja, se on yhtä ihastuttava, aina omintakeinen ja vaihteleva, ihan jokaisessa maassa. Rakastan kukkien – erityisesti puissa kasvavien – rynnäkköä, tiedättehän, sitä jota esimerkiksi Japanissa sakuraksi kutsutaan. Mutta osataan sitä muuallakin, ei vain kaukaisessa Japanissa. Kukat lumoavat olivat ne sitten suuria tai pieniä, yksittäisiä tai rykelmissä. Mutta yhden tiedän. Jos jonain päivänä omaa pientä taloa asutan, kenties jossain Ranskan maaseudulla, on sen pihassa kaksi puuta: magnolia ja kirsikka. Ja ehkä mantelikin, jotta saadaan väreihin vaihtelua :)

New York

New Yorkissa oli ehkä kylmintä, mutta se ei estänyt näitä kaunokaisia pukeutumasta harsohuntuun Plumphouse Parkissa Manhattanilla.

Blossoms in New York

Blossoms in New York

Blossoms in New York

Pariisi

Jos minun tulisi valita, missä kaupungissa saan ainoastaan kuvata kevään kukintaa koko loppuelämäni ajan, olisi se ehdottomasti Pariisi. Täällä, jos hyvin käy, pääsee todistamaan koko kaupungin verhoutumista kirsikankukka- ja magnoliahuntuun, ja se luo mitä upeimman kontrastin vaikkapa rautaiselle Eiffel-tornille tai jylhälle Notre Damelle.

Paris-Pariisi

Paris-Pariisi

Pariisi_NotreDame

Narita

Entä se perinteisin, klassisin, monen tavoittelema sakura? Tottahan toki tämä upeus on aivan jäljittelemätön lajissaan, tuskin missään on kirsikkapuita yhtä paljon kuin Japanissa ja hanami, tuo niiden kunniaksi vietettävä juhla, tekee kaikesta vielä erityisempää.

Sakura_Narita_Tokyo

Sakura time in Narita, Tokyo

Sakura_Narita_Tokyo

Nijmegen

Mutta voi tätä kukkien loistoa löytää yllättävämmistäkin paikoista – kuten vaikkapa koruttomasti lähimarketin seinustalta, jossa tämä upeus ylhäisessä yksinäisyydessään kukoisti. Satuin onneksi oikeaan aikaan paikalle, sillä seuraavan päivän sateet tekivät tuhojaan ja näistä upeista kukista oli jäljellä vain henkäys.

Nijmegen_Netherlands

Nijmegen_Netherlands

Sepä se ehkä onkin, se henkäys, tieto siitä, että tämä kaikki on vain hetkisen ilonamme. Pian herkät värit väistyvät kesän voimakkaan viherryksen, syvien sävyjen ja yhä kultaisemman auringon tieltä ja kaikki hentoinen katoaa sen jalkoihin. Mutta me kevään rakastajat, siitä innostujat, me tiedämme mitä odottaa, me jaksamme taas läpi kokonaisen vuodenkierron, jotta saamme hetkeksi taas ihailla kevään uutta alkua, uusia tuoksuja ja uusia kukkasia.

SaveSave

SaveSave