Eräs matkan odotetuimmista hetkistä koitti viikonloppuna, kun ajoimme kohti eteläistä Corkin aluetta. Siellä asuu bloggaajaystäväni Saara, jonka kanssa tutustuimme jo vuonna 2008, kun molemmat aloimme kirjoittelemaan – minä Turkista ja Saara Irlannista. Vuosien varrella sitä tutustuu uskomattoman hyvin vaikkei koskaan kasvokkain tapaisikaan, kyllä ihmiset niin paljon itsestään blogeihin antavat. Mutta olihan se jo 7 vuoden jälkeen aika treffata ja ihana Saara perheineen meidät vieraakseen kutsuivat koko viikonlopuksi. Ja tiedättekö, kyllä oli kuin olisi vanhan ystävän tavannut, ei tietoakaan mistään alkukankeudesta tai sellaisesta pönötyksestä. Saatoimme muistella menneitä ja jutella kuin olisimme nähneet päivittäin :)

Paikallinen osaa toki kierrättää sitten ne parhaat paikat, niinpä mekin hyppäsimme autoon ja lähdimme katselemaan ympäristöä. Ja kauniita maisemia riitti. Kävimme tutustumassa Charles Fortin linnoitukseen ja lähistöllä olevaan Kinsalen kylään sekä hulppeaan jyrkänteeseen, Head of Kinsaleen. En ehkä koskaan ole ollut noin kauhuissani, kun tuolla järkyttävässä tuulessa seisoimme korkealla jyrkänteen laidalla, mitään aitoja siellä ei tietenkään ollut. Jotenkin tämä oli vielä vaikuttavampi kuin Cliffs of Moher, koko oli jotenkin paremmin tajuttavissa – ja paremmin tätä myötä pelättävissä!

irlanti

irlanti

Huomaatteko tämän alla olevan kuvan ylälaidassa, vihreällä olevat pienet mustat täplät? Ne ovat golffareita – tuo koko vihreä alue on golfkenttää – kuinkohan monta palloa uiskentelee meren kuohuissa?

IMG_3172

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

IMG_3198

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

irlanti

Seuraavalle päivälle jäi vielä hieman shoppailua ja kiertelyä, siitä lisää vielä toisen kerran, mutta illan vietimme toki irlantilaisessa pubissa – irlantilaista musiikkia kuunnellen. Saaran ystäväpariskunta Suomesta sattui tulemaan samana viikonloppuna paikalle, joten he liittyivät seuraamme. Kiitos siis teillekin kivasta illasta :)

Ja hei, Saaralla on muuten maailma suloisin kissapullero!