Every morning I wake up with an unknown, unexplainable joy of life. Then I get lost in the beauty of the morning sun and all of the magnificence that surrounds me.

Haussa hotellisuositus Nizzan lomalle? Tässä olisi erittäin vahva sellainen :) Vaikkei lomalle useimmiten mennäkään hotellissa koko lomaa viettämään, on mukava majoitus ehdottomasti ainakin meillä lomamme must-listalla. Mukava majoitus ei suinkaan tarkoita sviittejä enkä mitään överimajoitusta, mutta sen verran haluamme kuitenkin, että siellä viihtyy ja tuntee olon mukavaksi, on siistiä ja suht nättiäkin. Jollekin tämä voi tarkoittaa hostellia tai motellia, meille se tarkoittaa sitä astetta mukavampaa hotellihuonetta, jossa voi rentoutua ja nauttia – ja maistaa sitä pienen pientä arjen luksusta, johon kotona ei ole mahdollisuutta, oli se sitten vaikkapa esimerkiksi ihana merinäköala suoraan vuoteesta.

Nizzassa löytyi heti ensimmäisellä lomalla hotelli johon tykästyimme niin, että palasimme sinne tälläkin kertaa. Ensimmäisellä kerralla Mercure Nice Promenade des Anglais valikoitui lähinnä mahtavan sijaintinsa (rantakadulla, eli Promenade des Anglaisilla) ja merinäköalan vuoksi, lisäksi asiaan vaikutti se, että lompakossa on Accors-hotellien platina-kortti, jolla saa yleensä veloituksetta paremman luokan huoneen hotellille saapuessa. Kanta-asiakkuuksista on kyllä hyötyä! Mikäli yhtään enempää reissaa ja reissuillaan hotelleissa majoittuu, kannattaa ehdottomasti ottaa eri hotelliketjujen kanta-asiakkuuksista selvää ja mahdollisuuksien mukaan keskittää majoituksia aina samalle ketjulle, siinä yleensä säästää selvää rahaa jossain vaiheessa, kun yöpymisiä alkaa kertyä.

Nizzassa on yhteensä kolme Accor-ketjuun kuuluvaa Mercure-hotellia, mutta tämä jotenkin tuntui siltä oikeimmalta, emmekä ole hotelliin pettyneet – jos odotat todellista luksusta ja pompöösiä majoitusta, kannattaa katsella jotain muuta paikkaa, tämä on sellainen mukava, hieman keskitasoa parempi majoitus nizzalaisittain.  Itseäni erityisesti kiehtoo näkymä, joka hotellin meren suuntaan olevista huoneista on tarjolla: merta, aurinkoa ja palmuja, näistä on lomafiilis rakennettu <3

Vai mitä sanot, eikö olekin melkoisen ihana aamukahvihetki tämä, jonka voi sängyssä viettää?

Nice, France

Kun ottaa huoneen merinäköalalla, meillä oli tämän hotellin ylin eli kolmas kerros, voi tuulten sopivasti sattuessa päästä myös lentokonebongailemaan suoraan omasta sängystä. Huoneessa on kapea parveke, joten ikkunan läpi ei tarvitse kuvata, mikäli näitä haluaa ikuistaa. Meillä oli tuuria, sillä ensimmäisenä aamuna tuulet ohjasivat kaikki koneet laskeutumaan rannan suuntaisesti, joten saimme nähdä esimerkiksi tämän upean jätin, Emiratesin A380-koneen, laskeutuvan Nizzaan. Oli siinä kyllä koneella kokoa! Vaikka koneet laskeutuivat näinkin läheltä, ei ääni kuitenkaan kantautunut ikävästi huoneeseen, ilmeisesti tuulet veivät sitä merelle päin.

Nice, France

Ja laskeutuivathan sinne myös minun kolleganikin, eivät tainneet vilkutteluani huomata :) Tästä voi hieman kokoeroa päätellä, meidän pikkuisen A320-sarjalaisen ja tuon ylemmän kuvan jätin välillä…

Nice, France
Lomamme toisena aamuna heräsimme jo varhain ennen auringonnousua, ja se todellakin kannatti. Oli nimittäin yksi kauneimmista aamuista minkä muistan! Ja mikäpä oli sitä ihaillessa sängyn uumenista, riitti kun avasi verhot auki, ja sai upean näkymän tähän luonnon omaan, kauniiseen näytelmään. Kuinka voikaan taivas ensin toistaa meren syvää sineä, maan varjon heijastuessa taivaanrantaan tummempana kaistaleena. Ja vain hetkeä myöhemmin oranssi tuli kajastaa yli taivaan, saaden kaiken hehkumaan okran ja kullan sävyissä, kuunsirpin vielä hetken taivaalla loistaessa.

Nice, France

Nice, France
Tänä hetkenä, kiitos lämpötilainversion aiheuttaman kangastuksen, saimme myös hetkeksi näkyviin Korsikan ääriviivat, jotka eivät normaalisti Nizzaan saakka näy. Aivan huikea ilmiö!

Nice, France
Pian taivas piirsi verkkoa pilviin, kun aamun koneet lensivät ristiinrastiin pitkin eteläisen Ranskan rannikkoa. Miten kaunista voikaan jokin näinkin arkinen asia olla, kuin koneen jättämät jäljet taivaalla?

Nice, France

Varmaan siis käynyt jo ilmi, että rakastan aamuja ja rakastan merinäköalaa. Tässä hotellissa saan nauttia niistä molemmista, joten suosittelen tätä aina kavereille, joiden tiedän nauttivan samoista asioista. Mitä hotelliin muuten tulee, on se melko perus-Nizzalainen hotelli, eli siisti mutta pienehkö. Kerroksia tässä on kolme ja nämä superior-huoneet sijaitsevat ylimmässä kerroksessa. Huoneen jännä pointti on tuo keskellä huonetta oleva sänky, jonka arvon ymmärsi vasta aamulla, kun avasi verhot :) Hieman aluksi ihmetystä herättänyt pesuallas oli tässä samassa huoneessa mutta itseasiassa totesin järjestelyn mainioksi: sain meikata kivasti päivänvalossa ja peilejä oli siinä yllin kyllin. Ei tarvinnut nakottaa hämärässä tai kelmeässä kylppärissä kauneusrutiinejaan suorittamassa!

Hotellin alakerrassa on kasino, mutta sieltä ei kuulunut mitään ääniä huoneeseen. Kävelymatkan päässä ovat niin Nizzan keskusta kuin vanha kaupunkikin, samoin linnoituskukkula (josta saa upeita auringonlaskukuvia napsittua!). Hotellissa olisi myös aamiaishuone, mutta me kävimme joko muualla tai sitten haimme croissantit, pain au chocolatet ja chausson aux pommesit huoneeseen, keitimme kahvit (tai avasimme shampanjan) ja nautiskelimme aamiaista aivan omassa rauhassamme.

Ensi vuonna jälleen Nizzaan on matka suunnitteilla, ja kyllähän tämä taas tulee meidän hotellivalintamme olemaan. Olen vähän muutosvastarintainen, jos jotain hyvää ja itselleni sopivaa löydän – mitä sitä hyvää vaihtamaan.