Joskus hotelleihin jaksaa ja haluaa panostaa, ja tämä joskus on esimerkiksi loman viimeinen yö, kun haluaa herätä mukavasta sängystä, viettää loman viimeisen aamun omalla terassilla aamiaista nauttien ja kaupunkia ihaillen. Aamut ovat lomallakin minulle sitä ehdotonta luksusta ja niihin panostaminen ei koskaan ole vielä harmittanut – panostamatta jättäminen kylläkin.

Yövyttyämme roadtrip-tyylisen lomamme muut yöt varsin vaatimattomassa hotellissa halusimme, että viimeisessä aamussa on sitä ihanaa luksusta, jota voi saada kun upeat maisemat yhdistyvät siihen ihanaan tunteeseen, että on arjen tavoittamattomissa, laskut ja muut ikävät jutut ovat häipyneet ajasta ikuisuuteen ja kaikkialla on vain auringonpaistetta, hyvää kahvia ja ihanaa rosee-viiniä. Sillä varsinkin tuo jälkimmäinen kuuluu erottamattomasti lomaan Provencessa.

Yksi asia, joka kuitenkin on oikeastaan välttämättömyys jos haluaa asustaa silloin tällöin ekstramukavasti murto-osalla sen mukavuuden hinnasta, on käyttää aina kun mahdollista saman ketjun hotelleja. Näin pisteitä keräämällä voi sitten tilanteen tullen korottaa huoneluokkaa ilman, että koko lomabudjetti kuluu tuohon yhteen yöhön. Meillä tuo ketju on Accor Hotels, jonka hotelleja löytyy oikeastaan missä vain satumme matkaamaan ja moneen eri mieltymykseen sopivia. Yleisimmin valinta kohdistuu Pullman, Mercure, Sofitel ja Novotel -hotelleihin, mutta tällä kertaa löysimme etsimämme Sofiteliin kuuluvan M Galleryn valikoimista. Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port sijaitsi loistopaikalla Marseillen vanhassa satamassa ja huoneisto terassilla (Terrace Suite, 1 King Size Bed, panoramic views of the Old Port) oli kohtuuhintainen, kun sen osittain maksoi pisteillä.

Ja, mikä parasta, siinä oli juuri niin ihana, omassa rauhassa oleva terassi, kuin olimme toivoneetkin. Lisäbonuksena oli olohuoneen ehdottomasti upein koskaan näkemäni tapetti, kirjahyllyä mukaileva kauniisti hohtava ihanuus. Näin jo itseni tuossa viettämässä useammankin viikon, kirjoittaen ja lukien, välillä sataman kauneutta ihastellen… Sitten eteeni muistutuksen omaisesti lätkäistiin huoneen hinnasto, ja lakkasin uneksimasta kokonaisesta kuukaudesta – tämä yksi ilta sai olla riittävä, tästä sain ammentaa sitä inspiraatiota mitä sillä hetkellä kaipasin ;)

blog_P5220315

Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port

Makuuhuoneen ikkunasta avautui kaunis näkymä suoraan Marseillen tunnetuimpaan nähtävyyteen, Notre-Dame de la Gardeen, ja tämän näkymän vuoksi nukuimmekin verhot avoinna – mikä ihana aamun avaus, kun silmien eteen avautuu tämä maisema.

Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port

Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port

Nauttiessani ihanasta, rentouttavasta kylvystä (olimme viettäneet viime päivät ajellen, suola-altailla flamingoja valokuvaten ja iltamyöhään luonnossa kulkien) mies haki viereisestä libanonilaisravintolasta herkkuillallisen, jonka saimme nauttia terassilla auringonlaskua ihaillen, keskustellen, hiljaa ollen, loman viime hetkiä hellien. Nämä iltahetket ovat lomilla niitä ihania, niitä, jotka muistoissa kulkevat läpi lumituiskuisten talvien ja synkkien syyspäivien.

Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port

Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port

Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port

Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port

Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port

Aamiaiset hotellissa ovat nykyään hyvin paljon samaa kaavaa noudattavia, niinpä en lomilla aina niihin jaksa raahautua vaan mieluummin joko tilataan huonepalvelusta (tässä huoneessa kuului hintaan) tai varsinkin Ranskassa ollessamme turvaudumme lähileipomon tarjontaan. Tämä terassi kuitenkin oli kuin tehty pitkän kaavan mukaan nautittavaa aamiaista varten, maitokahvia, croissanteja, munakkaita ja jogurttia varten. Ja oleskelua, nautiskelua, kauniiden maisemien ihastelua ja hyvästä seurasta nauttimista varten. Tähän oli hyvä päättää loma.

Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port

hotellisuositus marseilleen

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave