Yhteistyössä Mercure Taksim

Olen yöpynyt Istanbulilaisissa hotelleissa todella harvoin – itse asiassa tämä on kolmas kertani vasta. Etsin hotellia toukokuulle, jolloin työkavereiden kanssa reissuun lähden. Jonkunhan se on tämäkin työ tehtävä ;) Blogiyhteistyön kautta sain mahdollisuuden sitten majoittua lähellä Taksimia, todella kivassa hotellissa. En ole hotelleiden suhteen hurjan vaativa, tosin olen huomannut, että tässä iän myötä sitä arvostaa tiettyjä asioita yhä enemmän. Tärkeintä oikeastaan on hotellin siisteys. En halua koko ajan pelätä, mitä peiton kulman alta paljastuu  tai mihin jalkani lasken, tai mitä kaikkea laukkuuni mahtaa yön aikana kömpiä tai mitä kasvaa suihkukopin saumoissa. Toinen tärkeä on sitten sänky. Kun on sellaisella reissulla, että tietää sen 16 tuntia olevansa jalkeilla ja menemässä jos jonnekin, illalla on ihana painaa päänsä muhkeisiin tyynyihin ja hautautua niihin ihaniin hotellilakanoihin. Siis toisinsanoen kyllähän minä taidankin aika vaativa olla hotellin suhteen, nyt kun näitä itsekin tässä lueskelen :D Mutta jos on valittavana yök ja tosi kiva, niin kyllähän sitä mieluummin siihen tosi kivaan kallistuu. Ja nyt enemmän yhdestä tosi, tosi kivasta.

Mercure Taksim on vajaa vuosi sitten auennut Accor Groupin hotelli. Sijainti on matkailijan kannalta mitä loistavin: Taksim-aukiolle kävelee noin 10 minuuttia ja jos lähtee hotellin ovista toiseen suuntaan, on Kabataksen lautat ja metro- sekä ratikkapysäkin samaisen 10 minuutin päässä. Ehkä jopa lyhyemmän matkan, itselläni menee aina aikaa haahuillessa, kuvia ottaessa ja mahdollisia katukoiria rapsutellessa. Hotellin ohi kulkee niin bussit kuin dolmuksetkin ja takseja oli siinä koko ajan myös saatavilla. Eli liikutpa Istanbulissa minne tahansa, tästä se on erittäin helppoa. On myös kätevää pistäytyä hotellilla kesken päivän, mikäli jotain unohtuu tai haluaa hetken levätä. Vierestä löytyy muuten myös Şok ja Migros Jet, eli pienet ruokakaupat. Hotellin terassilta ja ylimmistä kerroksista on näkymät Bosporille, niin Neidontornin kuin sillankin suuntaan.

Hotellihuone oli avara, sieltä löytyi parikin vaatekaappia, työpöytä tuoleineen, lepotuoli, säilytyshyllyköitä ja tilava kylppäri. Sivupöydällä oli myös vedenkeitin sekä lajitelma teepusseja, murukahvia, makeutusaineita ja maitojauhetta. Ensin kuitenkin se tärkein, eli sänky. Ja se oli ihana, juuri omaan makuuni. Sänky oli mukavan korkea, jolloin oli helppo siihen istahtaa ja kenkiä jalkaan laittaa. Patja jämäkkä, tyynyt muhkeat ja petivaatteet sitä taattua hotellilaatua: napakat, rapsakat mutta kuitenkin niin ihanan pehmeät. Ja peitto oli muuten ISO, jotain ekstra-luokkaa selkeästi :) Sängyllä oli lappunen, jossa kehotettiin miettimään luonnon säästämistä. Mikäli siis et tarvitse päivittäistä petivaatteiden vaihtoa (kuka voi tällaista edes tarvita??) jätät vain tuon lapun sängyn päälle, niin siivooja ei petivaatteita vaihda.

mercure taksim

mercure taksim

Kylpyhuone oli myös avara ja siisti, modernin yksinkertaisesti laitettu. Suihkukaappi oli iso, siellä oli sekä sellainen sadevesisuihku että normaali. Ja olipa myös marmoripenkki, jos istahtaa halusi. Suihkushampoot ja saippuat nyt ovat sitä hotellikamaa, eipä niissä oikein koskaan ainakaan pitkähiuksiselle sitä optimaalisinta ainetta ole. Mutta koska kampaamossa pesu on niin edullista, ei tuokaan haittaa. Myös kylppärissä muistutettiin ekologisuudesta. Mikäli käytät useamman päivän samaa pyyhettä, nostat sen vain naulakkoon ja hotelliketju lupaa istuttaa puuntaimen per pesemättä jätetty pyyhe – tavoitteena ketjulla on istuttaa yli 2000 tainta per päivä. Kuluneiden viiden vuoden aikana tämän ohjelman kautta on istutettu yli 3,5 miljoonaa puuntainta 21 maassa, aika hienoa. Voit lukea lisää Accorin Plant for the Planet ohjelmasta tämän linkin kautta. Ketju panostaa kestävään kehitykseen, ja sitä saakin olla reilusti lisää Turkissa. Arvostan suuresti.

mercure taksim

Koska itse olen todella aamuvirkku, tykkään syödä aamiaisen jo hotellilla. Aamiaispaikat kun aukeavat monesti vasta siinä kahdeksalta, johan sitä tarvitsee kunnon kahvit ennen sitä! Mercure Taksimin aamupalatarjoilu alkoi puoli seitsemältä ja kesti kymmeneen saakka. Olin tietysti siellä heti kun se aukesi, saipahan ainakin valita mieluisan pöydän ja pääsi ottamaan ruokaa koskemattomilta tarjottimilta. Ja vielä runsailta sellaisilta. Ensinnäkin erilaisia lämpimiä tarjottavia oli peräti kymmentä eri lajia, ja joka aamu erilaisia. Sieltä löytyi esimerkiksi pannukakkuja, munia, munakasta, makkaraa, pinaatti-muna-paistoksia, paistettua kesäkurpitsapihviä ja ties mitä. Myös kasvissyöjälle oli tuossa useita vaihtoehtoja.

mercure taksim

mercure taksim

Erikseen oli vielä kerätty yhdelle pöydälle “terveelliset ruuat” eli kaikki salaatit ja hedelmät. Vihannekset oli ihanasti tarjolla jääpalojen alla, jolloin niiden rapsakkuus säilyi!

mercure taksim

mercure taksim

Leipiä ja sämpylöitä oli montaa sorttia, löytyi myös croissantit sekä suklaahippuiset makeat pullaset.  Alta näette, että hillojen määrä oli melkoinen – dieettiversiotkin (sokerittomat siis) oli oikeaan reunaan erikseen merkattuna. Hunajan sai ottaa mukaan kennoineen ja oliiveja tarjottiin kuutta eri lajiketta. Makeina syömisinä oli erilaisia kuivattuja hedelmiä sekä lokumia (turkkilaista marmeladia) ynnä pikkuleipiä. Itse en aamuisin voi mitään makeaa syödä, joten ne jäivät testaamatta.

mercure taksim

mercure taksim

mercure taksim

mercure taksim

mercure taksim

Juotavat tarjoiltiin suoraan pöytiin, eli niitä ei itse tarvinnut tuolta hakea kupin tyhjetessä. Vatsan sai aamupalalla kunnolla täyteen, sillä jaksoi sitten jo pitkälle iltapäivään. Henkilökunta oli todella ystävällistä koko hotellissa, aina hymyillen ja kohteliaina valmiina auttamaan. Ylimmästä kerroksesta löytyy muuten terassi, johon avataan säiden lämmettyä viinibaari. Siellä on myös priviledge lounge, eli 50 euron lisämaksusta per päivä saa siellä nauttia aamiaisen ja viinit sekä pikkupurtavat ovat aamusta iltaan ilmaisia.

IMG_1661

Mikäli siis etsit suhteellisen laadukasta, hyvää hotellia loistavalla sijainnilla, voin ehdottoman lämpimästi tätä Mercure Taksimia suositella. Toukokuun osalta täytyy itse vielä miettiä, kesäkauden alettua hinnatkin kun ovat jo korkeammat, kuin mitä ne olivat tuossa maaliskuun puolivälissä. Mutta mikäli päätämme majoitukseen panostaa, on tämä ehdoton valintamme.

Mitä arvostat tai vaadit hotelliltasi, vai vaaditko mitään? Onko jokin ehdoton ei tai välttämätön kyllä?

SaveSave