Kerrottakoon heti alkuun, että me emme matkaillessa ole niitä “kunhan on paikka johon päänsä yöksi kallistaa” -tyylisiä ihmisiä, vaan sijoitamme mielellämme enemmän saadaksemme nauttia mukavasta majoituksesta. Ja koska olen ehdottomasti aamuihminen, on myöskin sillä hotellihuoneen ikkunasta aamulla avautuvalla näkymällä suuri merkitys kun majoitusta valitsemme – samoin hotelliketjulla, platina-kortilla kun pystyy saamaan jo aivan huomattavia etuja esimerkiksi upgraden muodossa. Niinpä Pariisin matkaa suunnitellessamme oli hotellin valinta itse asiassa helppo prosessi: ei tarvinnut kuin selata Accor-ketjun hotelleja Eiffel-tornin tuntumassa. Viimeksihän majoituimme tornin lähellä sijaitsevassa Mercure-hotellissa ja nyt sitten päädyimme aivan sen vieressä olevaan Pullman Paris Eiffel Tower -hotelliin. Ja voin sanoa, että olimme todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun.

Pullman Paris Eiffel Tower oli osittain remontissa, mutta onneksi huoneemme oli eri siivessä kuin käynnissä oleva remontti. Veikkaan, että tämäkin osa hotellia on lähiaikoina rempattu, sen verran hyväkuntoista kaikki huoneessa oli. Jos vertaan viereiseen Mercureen, niin tämä vie kyllä pisteet kotiin kaikilla osa-alueilla. Huone oli huomattavasti suurempi, kylppäri samaten, ja kylppäri oli muutoinkin paljon kivempi ja modernimpi kuin Mercuren vastaava.

Hotelli-pariisissa_Hotel-Pullman-Eiffel-Paris

Hotel-Pullman-Eiffel-Paris

Hotel-Pullman-Eiffel-Paris

Mutta sitten se tärkein, eli näkymä huoneesta (ja sängystä). Aamut ovat, kuten todettua, sitä minun kulta-aikaa ja mikäli aamulla, silmänsä avattuaan, näkee lähes ensimmäisenä (ensimmäisenä tietysti ne tärkeimmät, eli toisen silmät) ikkunan takana tervehtivän Eiffelin, ei päivä voi huonosti alkaa. Vain yhtenä aamuna, silloin kun piti lähteä, nautimme aamiaisen hotellin ravintolassa, muina aamuina sain odotella sängyssä kun tuoreet croissantit, pain au chocolatet ja oma ehdoton suosikkini, eli chausson aux pommes, noudettiin läheisestä leipomosta. Mikäpä oli näissä maisemissa aamiaista nauttia ja päivään valmistautua. En vaadi aamiaiselta valtaisan notkuvia buffet-pöytiä enkä kymmentä erilaista erikoiskahvia – mieluummin nautin muutaman herkullisen annoksen maitokahvini kera. Hotellin oma aamiainen oli oikein maittava ja henkilökunta aamiaissalissa todella ystävällistä. Mutta silti kallistun tähän huoneaamiaiseen, kun voi aamutakissa rauhassa olla ja jutella ja menoja samalla suunnitella. Miten sinä, tykkäätkö mieluummin hotellin aamupalasta vai syötkö aamiaisen huoneessa – tai lähdetkö mieluiten jonnekin aivan muualle aamiaiselle?


Hotel-Pullman-Eiffel-Paris
Hotel-Pullman-Eiffel-Paris

Pullman-hotellilta on todella helppo lähteä valokuvaamaan Eiffeliä ympäristöineen, eli jos siihen nähden sopiva hotelli Pariisissa on hakusessa, kannattaa tämä todellakin katsastaa. Eiffelin ympärillä on tällä hetkellä jonkin verran rakennustöitä meneillään, sillä sinne rakennetaan jonottajien suojaksi turva-aitaa. Nämä rakennustyöt ovat sulkeneet puistoa vähän laajemmaltikin, eli aivan helppo ei siellä välttämättä ole siirtyä aina haluamaansa paikkaan. Mutta polut kyllä löytyvät, kun vain malttaa katsella.

Viime vuonna tänä samaisena viikonloppuna kevät oli Pariisissa jo huomattavasti pidemmällä ja kaikki sadat kirsikkapuut upeasti kukassa, tänä vuonna saimme tyytyä huomattavasti vähäisempään vaaleanpunaisuuteen. Mutta kiitos puutarhurille, joka taktisesti on sijoitellut esimerkiksi tämän magnoliapuun Eiffelin lähelle, saimme niitä keväisiäkin kuvia sieltä napsittua.

Eiffel_spring_magnolia

Paris-Pariisi_eiffel

lottakaroliina_rezphotography

Eiffel-torni_Pariisi

Paris-Pariisi-eiffel

Paris-Pariisi

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave