Kuuba, Havanna ja sen ihanat ihmiset, kauniit vanhat autot, kaikki se rappioromantiikka ja kaikki se sikarin tuoksu ja rommin tuulahdus. Täällä ei voi olla kaivamatta kameraa esiin, taltioimatta kaupungin katujen kauniita värejä, iloisia ihmisiä, rentoa elämänmenoa ja sitä kaikkea ainutlaatuista ja uniikkia, mitä maa ja kaupunki eteemme tuovat. Askelten rytmittyessä salsan tahtiin kulkija kääntyy yhä uudelle kujalle, katse kulkeutuu seiniin joista on maali lohkeillut ja Le Che koristaa kasvoineen tuon tuostakin. Rapistuneen maalin alta pilkottaa nyt jo haalistunut teksti: La Revolucion, ja nuori mies nojailee siihen kännykkäänsä silmäillen.

Tämä on Havanna, sen vanhakaupunki ja sen kujat. Täällä loistavat vielä poissaolollaan turismi, sen mukanaan tuomat uudistukset ja länsimaalaisuus. Täällä voit edelleen yhtäkkiä löytää itsesi paikallisten olohuoneesta, plyysisohvalla istumassa ja ihmettelemässä tai paikallisen perheen kattoterassilta ananas-rommijuomaa nauttien ja illan pimeydessä heidän tarjoamaansa illallista herkutellen, hieman ruostumaan päässyttä espanjankieltä treenaten. Täällä voit edelleen löytää aitoja kohtaamisia huomattavasti helpommin kuin monessa muussa maassa.

Cuba, Havana

Cuba, Havana

blog_P1140577

blog_P1140558

Cuba, Havana

Havannan vanhakaupunki, La Habana Vieja

Havannan vanhakaupunki, La Habana Vieja

Havanna vanhakaupunki, La Habana Vieja

Tunnetta, jonka Havanna aikaansaa, on vaikea selittää. Kenties Kuuba on juuri sellainen, se täytyy kokea, sitä ei voi ymmärtää lukemalla. Poliittinen historia on läsnä museoissa ja seinämaalauksissa, sekä ihmisten mielissä, nykyhetkeä taasen tahdittavat lattarirytmit ja ihmisten rento asenne elämään. Yhdellä kadulla olet turistien piirittämänä ja yrität survoa tungoksessa eteenpäin, hetken kuluttua löydät itsesi korttelista jonne turismi ei ole yltänyt ja lapset ratsastavat likaisella pienellä ponilla pitkin katua. Le Che, Che Gueavara, on edelleen palvottu ja ihailtu, Hemingwayn kasvoihin törmää tuon tuostakin ja kyllä, Mojito on yksi yleisimmistä juomista.

Kuubaan ja sen vanhaankaupunkiin ihastui myös Travellover-blogin Annika, sieltä itsekin kävin vinkkejä ja fiiliksiä ennen matkaani ammentamassa. Ja näitä kuvia ja kirjoituksia on odotettavissa blogissani lisää jonkin verran, kunhan saan ajatuksiani kohteesta kasaan – ja kuvia läpikäytyä. Harvasta paikasta tulee näin paljon kuvattua, ja harvoin kuvat ovat niin ihania sävyiltään, kuin mitä täältä otetut. Ja kaikki ne upeat autot! Kuuba kaikkine ihmeineen, väreineen ja ihanuuksineen taitaakin olla valokuvaajan unelmakohde.

SaveSave