Mikäli olet matkustanut Finnairin businessluokassa, olet varmastikin tuttu siellä jaettavan amenity kitin eli matkapakkauksen kanssa. Tuo pussukka, joka kaikilla lentoyhtiöillä on hieman erilainen mutta sisältää yleensä jotain pientä, joka tekee lentomatkasta mukavamman: voiteita, silmälaput, korvatulpat ja niin pois päin.

Finnairilla on pitkään tehty yhteistyötä Marimekon kanssa, ja niinpä nämä matkapakkauksetkin ovat olleet Marimekko-kuosin värittämiä. Pussukoiden design vaihtui tänä vuonna ja tällä hetkellä käytössä alkaa olla jo melkein kaikilla reiteillä Marimekon yksinoikeudella Finnairille suunnitelema Travel Kit -kuosinen malli. Tai oikeastaan mallit, sillä pussukoita on kaikkiaan neljä erikuosista. Sisältönä uusissa pussukoissa on ruotsalaisen L:A Bruketin tuotteita, huulirasva sekä kasvovoide. Laajarunkokoneissa saman sarjan käsienpesuneste sekä käsivoide ovat myöskin businessluokan wc:ssä.

Näin Finnair kierrättää käyttämättömät matkapakkaukset

Mikäli matkailet paljon, saat todennäköisesti kerättyä melkoisen kokoelman näitä amenity kit -pussukoita, ja todennäköisesti eteen tulee se hetki, ettet sitä kerta kaikkiaan enää itsellesi tarvitse etkä halua. Tällöin on erittäin hyvä vaihtoehto jättää se koneeseen, joko täysin avaamattomana tai avattunakin, jos olet vain joitain tai jotain tuotetta sieltä lennon aikana tarvinnut. Kierrätämme nimittäin kaikki koneeseen jätetyt amenity kitit lennon jälkeen. Mikäli pussukka on täysin avaamaton menee se kiertoon seuraaville lennoille. Mikäli taas pussukka on avattu mutta jätetty koneeseen kerätään nämä lennon jälkeen ja lahjoitetaan naisten turvakoteihin. Keräämme myös yksittäiset käyttämättömät tuotteet mielellämme ja lisäämme lahjoituspussiin, eli voit antaa ne henkilökunnalle lennon aikana, jos tiedät jo valmiiksi ettet niistä jotain tarvitse.

Mikäli siis et tätä pussukkaa tai jotain sen sisältöä tarvitse on ehdottomasti ekologisempi vaihtoehto jättää se koneeseen kuin viedä kotiin ja kenties heittää lopulta siellä roskiin.