Harmaa, märkää, kylmää ja ankeaa. Lokakuusta lähtien Suomi on minulle jotakuinkin viimeinen paikka, missä haluan aikaani viettää. En pidä pimeydestä enkä oikeastaan mistään, mitä tämä vuodenaika tuo tullessaan. Kun kevät lähenee, sytyn minäkin eloon jälleen aivan uudella lailla. Aurinko ja minä, siinä on love affair joka tulee kestämään ikuisesti.

Näissä aatoksissa rämpiessäni en olisi voinut olla enää iloisempi kuin olin, kun uusin reittitiedostoni viime kuussa sähköpostiini sujahti. Normaalien Shanghain (satoi kaatamalla koko layoverin) ja Pekingin (savusumu esti aurinkoa näkymästä ja piti ilman jäätävän kylmänä) listallani komeili ehkä kauneimmat kolme kirjainta ikinä: MIA. Kolme kirjainta, jotka kuljettivat minut välittömästä ajatuksissani auringon alle, lempeän lämpöisen tuulen puhalluksiin, palmujen havinaan, neonvalojen sykkeeseen, meren tuoksuun, rap-musiikin biitteihin ja espanjankielisen puheen pauloihin.

Nämä ihanat aatokseni joutuivat tosin muutaman kerran koetukselle 14-tuntisen työpäivän aikana. Kävellessämme vihdoin (erittäin pitkää matkaa) Miamin lentokentällä kohden ulko-ovea, melkein jo teki mieli itkeä särkeviä jalkoja, kivistävää selkää, superkovaa väsymystä ja yleistä pöllähtänyttä oloa jonka 11 tuntia koneessa oli aiheuttanut. Onneksi Miamissa matka kentältä hotellille on lyhyt, vain puolisen tuntia. Tosin tuollaisena hetkenä jokainen minuutti tuntuu iäisyydeltä… Mutta se tunne, kun astuimme ulos ilmastoidusta bussista, keskelle hiljaista palmujen reunustamaa katua, lempeän lämpöisen tuulen puhallukseen ja kuuman kosteaan ilmaan… Taisin tulla taivaaseen – jos taivaassa vietetään Halloweenia.

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Sama taivaallinen kosteus tosin jatkuin myös hotellihuoneessa, mikäli ilmastoinnin erehtyi yhtään pienemmälle laittamaan. Onneksi peitto oli niin valtaisan muhkea ja paksu, että ilmastointi sai huoletta viilentää, eikä tarvinnut huolehtia paleltumisesta. Sänky olikin ensimmäinen asia johon Miami minut tutustutti, saavuimmehan hotellille illalla yhdentoista jälkeen, joten mielessä ei todellakaan ollut lenkkeilyt, kaupat tai baarit vaan ainoastaan nukkuminen. Tosin osasin jo varautua, että tuskin siinä nyt mitään kahdeksan tunnin unia kuitenkaan tulee vedeltyä – ja oikeassa olin, Netflix pääsi ilahduttamaan aamuani jo heti viiden jälkeen. Onneksi on wifi ;) Aamupalatreffit olimme sopineet kollegojen kanssa vasta yhdeksäksi, joten huoneesta löytynyt kahvinkeitin pääsi myös testiin. Ja kauhukseni decaf-kahvi! Ei ollut hyvä aamu, ei. Mutta aamiainen paikkasi tilanteen. Täytyy sanoa, että oli aika unelmaa päästä nauttimaan paahdettuja bageleita tuorejuustolla ja hillolla, paistettuja rapsakoita perunalohkoja, paksua rahkaa hedelmillä, kunnon kahvia ja ihania croissanteja kaikkien kesän aasialaisten aamupalojen jälkeen! Mulle kun ei vaan ne keitot, nuudelit tai sushit millään aamuisin maistu, ei vaikka kuinka yrittäisin. Aamupala oli mahtava paitsi maittavuutensa, myös siellä syntyneen idean vuoksi… Mutta tähän palaan huomenna, nyt vielä hetkeksi hotelliympäristömme tunnelmiin ;)

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Hotellimme sijaitsee Coconut Groven alueella, ihanan pienessä ja idyllisessä osassa Miamia. Miami Beachille on vain parikymmentä minuuttia ja merikin siintää heti korttelin takana. Pieni ostoskeskus huolehtii shoppailuvietin tyydyttämisestä, mutta hotellimme myös tarjosi ilmaisen kuljetuksen valtavaan ostariin parinkymmenen kilometrin päässä. Ja siellähän piti heti lähteä vierailemaan, kun kyyti kerran järjestyi noin helposti. Eikä mikä tahansa kyyti vaan todellakin Miami-tyyliin pääsimme reissuun ;) Mitä ostarilta sitten jäi käteen? No kollegoille aivan ihania kenkiä. Kenkiä, kenkiä ja vielä ihanampia kenkiä. Ja vähän vaatteita. Ja itselläni vatsa täynnä pannupitsaa, joka oli jotakuinkin päämme suuruinen – valehtelematta. Ja naurua ja hyvää fiilistä, meillä kun sattui olemaan aika mahtava tyttöporukka kasassa! Ja naurua piisasi vielä tänä samaisena iltana kymmenin verroin enemmän – heti, kun kaikki sadat esteet hauskuutemme tieltä saimme raivattua…

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Niin, ja se aurinko? Se valitettavasti näyttäytyi vain silloin tällöin mutta kuuman kostea ja ihana ilma korvasi tämän puutteen täysin – olin jo unohtanut kuinka ihana tunne on, kun ohuetkin farkut tuntuvat liian paksuilta illan lämmössä <3