Mikäli Miamin keskustan hälinä alkaa hermostuttaa, voi lähteä päiväretkelle ihanaan, rauhalliseen Coconut Groveen. Jos asuinalueen nimessä on Coconut, ei se huono voi olla? :) Paikka on Miamin vanhin jatkuvasti asutettuna ollut asuinalue, ensimmäinen maahanmuuttoaalto saapui Coconut Groveen jo vuonna 1873. Monet siirtolaiset saapuivat tuolloin ja myöhempinäkin vuosina Bahaman saarilta. Nykyään Coconut Grovea, eli paikallisten kesken Grovea, pidetään yhtenä boheemeista, rennoimmista Miamin aluesta, jonne tullaan rentoutumaan ja pakenemaan stressiä ympäri vuoden – ja varsinkin aurinkoisena sunnuntaina sen huomaa, ravintolat ja baarit ovat täpötäynnä asiakkaita.

Kerron toiste vielä enemmän tämän päivän Coconut Grovesta mutta nyt haluan näyttää sitä vanhempaa puolta, niitä asuntoja, joita ei ole koristeltu turisteja tai vierailijoita varten tai puunattu paremman tekemisen puutteessa. Kävimme äsken kollegan kanssa helteisellä kävelyllä “taka-Grovessa”, eli alueella jossa asuu paljon juuri noiden ensimmäisten siirtolaisten jälkeläisiä.

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Coconut Grove Playhouse

Tämä parhaat päivänsä nähnyt, kaunis rakennus on Coconut Grove Playhouse, teatteri ja kulttuurielämän keskus. Tai pikemminkin oli, sillä se on ollut suljettuna vuodesta 2006. Teatteri avattiin ensimmäisen kerran tammikuussa 1927 ja sen lavalla on nähty esiintyvän niin Samuel Becketts, Carol Channing, Liza Minnelli kuin Bea Arthurkin.

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Mariah Brownin talo

Mariah Brown oli syntynyt vuonna 1851 Eleutherassa ja oli yksi ensimmäisiä bahamalaisia Coconut Grovessa – hän osti tämän tontin viidellä kymmenellä dollarilla ja rakensi sille talonsa. Häntä pidetään Groven ensimmäisenä tummaihoisena talonomistajana. Talo sijaitsi mukavasti kävelymatkan päässä Peacock Innistä, jossa hän monen muun maahanmuuttajan tavoin työskenteli. Talo on edelleen paikallaan ja odottaa nyt restaurointia.

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove
Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

#housingforallMiami

Alueella on paljon varattomien ihmisten asuntoja ja tänään tapasimme siellä joukon mielenosoittajia pyytämässä tukea näille ihmisille. Alueen vanhat kerrostalot on nyt päätetty ajaa matalaksi ja niiden tilalle halutaan rakentaa uusia taloja myyntiin, taloja joihin nykyisillä asukkailla ei ole mitään mahdollisuutta muuttaa, sillä heillä ei yksinkertaisesti siihen ole varaa. Nyt monet perheet ovat jäämässä tämän vuoksi kodittomiksi, kun nämä heidän asuntonaan – ja jopa heidän vanhempiensa asuntoina – koko elämän ajan palvelleet vanhat kerrostalot viedään alta. Juttelimme hetken näiden mielenosoittajien kanssa, he eivät itse siis asu tuolla vaan ovat huolestuneita lähimmäisiä jotka toivovat jotenkin pystyvänsä auttamaan. Vaikka kovin toivottomaltahan tuo tuntuu, että jotain tuollaista voisi pysäyttää :(

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Miami, Coconut Grove

Tiedättekö, minä viihdyn Coconut Grovessa! Ei siellä ole mitenkään hirveän vilkasta tai säkenöivää mutta paikasta löytyy sitä pikkukaupungin charmia. Aamulenkillä saa tervehdyksen kaikilta vastaantulijoilta, Starbucks tarjoaa kahvin ja netin, ravintoloita ja baareja löytyy jos nälkä iskee ja mertakin pääsee ihastelemaan. Golf-kenttä löytyy, mutta minua se ei auta kun en kyseistä peliä harrasta, nauttikoot siis muut siitä. Minä nautin kuljeskelusta tällaisilla rauhallisilla kaduilla, omassa rauhassani ja valokuvia silloin tällöin napsien. Välillä voi istahtaa varjoisalle terassille, tilata lasillisen viileää valkoviiniä ja todeta, että kyllä elämä vain on ihanaa!