Brooklyn Bridge on yksi niistä ikonisista New Yorkin maisemista, yksi niistä, joita aina leffoissa, sarjoissa ja muiden valokuvissa säännöllisesti saa ihailla. Ja ehdottomasti kohde joka kannattaa New Yorkin reissulla katsastaa – mutta mikä olisi se paras hetki Brooklyn Bridgellä käyntiin, milloin siellä voi kuvata muutakin kuin kanssaturistien selkämyksiä?

Vuosi sitten nautimme Veeran kanssa mainion aamiaisen kyseisellä sillalla, mutta tuolloin, aamupäivällä, oli kulkijaa sillalla jo monenlaista. Oli kuvaajaa, mallia, juoksijaa, hölkkääjää, kävelijää, ihastelijaa, työmatkapyöräilijää ja poliisia. Ja kaikki tietysti edessä juuri silloin, kun löysit sen mieluisan kuvauskohdan. Niinpä suuri osa kuvista olisikin sopinut “kevätmuotia Brooklynissa 2017” -kuvastoon paremmin kuin matkablogiin. Tuolloin oli käynnissä tosin myös jokin New Yorkin maratoneista tai puolimaratoneista, sillä siltaa ylitti myös sekalainen seurakunta erilaisiin foliopeitteisiin kääriytyneitä kanssakulkijoita.

Tällä kertaa sitten valitsin täysin toisen taktiikan, kun ensimmäistä kertaa kaupungissa olleen kollegan kanssa sillalle lähdimme. New Yorkissa tuppaa yleensä heräämään ajoissa, kuuden maissa viimeistään, joten aamun tunteina on kiva jotenkin aikaa kuluttaa ennen aamiaista. Ja me tytöt sitten päätimme lähteä kävelemään Brooklynin sillalle, silläkin uhalla että päiväksi oli luvattu harmaata, sumua sekä sadetta. Ei Suomi-tyttö sokerista ole!

Ja tämä aikainen lähtö todellakin kannatti, sillä saimme sillan kokonaan omaan käyttöömme. Lukuunottamatta kahta tai kolmea aikaista lenkkeilijää oli silta täysin meidän leikkikenttänämme, kuviin ei tunkenut yksikään ulkopuolinen eikä kuvausta varten tarvinnut pysäyttää yhtään ohikulkijaa. Saatoimme mallailla ja poseerata aivan rauhassa niitä parhaita kuvakulmia etsien, Manhattanin vasta heräillessä aamuun taustalla. Sakea pilvikatto esti auringonnousun ihastelun mutta eipä tuo haitannut, sen verran harvinaista herkkua tämä autius oli.

Brooklyn Bridge

Brooklyn-bridge-lottakaroliina

paras-hetki-brooklyn-bridgellä

hiljainen-brooklyn-bridge

hiljainen-brooklyn-bridge

Mikäli siis haluat lähteä kuvaamaan mahdollisimman vähin häiriötekijöin etkä välitä aikaisesta heräämisestä, kannattaa sillalle suunnata auringonnousuun – ja hyvällä onnella ja pilvettömällä säällä saatat saada kuviin myös upean auringonnousunkin, näin keväällä ja kesän kynnyksellä se nousee juuri sopivasti tuolta Manhattan-sillan takaa, luoden varmastikin upean värimaailman tähän raudantäytteiseen luomukseen. Onhan Brooklyn Bridge todellakin maineensa veroinen, kaunis ja upea kaikessa rosoisuudessaan ja korkeudessaan.