Kuten jo edellisessä postauksessani mainitsin, nämä New Yorkin reissut eivät varsinaisesti tarjoa meille aikaa sen kummemmin aikaa kuluttaa – niinpä ne vähäiset hetket ovat kultaakin kalliimmat. Ja koska onnekseni olen päässyt kaupungissa nyt säännöllisesti ja usein vierailemaan, olen sieltä niitä omia suosikkejani meidän hotellin lähistöltä löytänyt. Tiedän missä on lähin Sephora (tietysti!) ja Victoria’s Secret, tiedän kuinka kauan menee hakea Whole Foodsista ihana salaatti lentoa edeltävänä aamuna, tiedän millä metrolla pääsee Times Squarelle tai Central Parkiin, kuinka kulkea tiensä Brooklyn Bridgelle. Ja tiedän, missä mieluiten katselen auringonlaskua.

Monesti kuljeskelen layoverit itsekseni, kuten meistä moni muukin, lyhyen levon aikana on hankala mitään yhteisiä menoja sopia, kaikilla kun on se oma rytminsä ja tekniikkansa aikaeroväsymyksen selättämiseen. Joskus kuitenkin sattuu samalle lennolle kollega, jonka kanssa haluaa ehdottomasti aikaa viettää. Niinpä kun ihana Heidi oli mun kanssa ensimmäistä kertaa samalla lennolla, teimme pelisuunnitelman jo lennon aikana. Pikainen virkistäytyminen huoneessa (eli vaatteiden vaihto ja tukan harjaus) ja sitten treffit.

NewYork_BatteryPark

Emme sopineet mitään turhan kunnianhimoista vaan sellaista helppoa ja mukavasti toteutettavaa: juotavat läheisestä marketista ja sitten sen viereiseen pizzeriaan noutamaan muutamat suussa sulavat, juustosta ihanasti venyvät, petollisen rasvaiset pizza slicet. Onnellisina tyttöinä sitten näiden aarteidemme kera kävelimme muutaman askeleen verran lempparipaikkaani, Battery Parkiin. Täällä jos missä on illansuussa ihana istua, ihailla laskevaa aurinkoa ja vain olla ja nauttia. Moni paikallinen käyttää tätä rantaa juoksemiseen, hölkkäilyyn ja koirien ulkoiluttamiseen, me vain oleskelemiseen. Ja voi että, kuinka voikaan pizza maistua hyvältä juuri tässä, juuri nyt. Battery Park, täydellinen ilta ihanassa seurassa, laskevan auringon kauneutta ja sen kultaamia maisemia katsellen. Kauempana itse Lady Libertykin tuon hetkemme jakoi, ylväästi ja yksinään siellä seissen.

NewYork_BatteryPark

NewYork_BatteryPark

NewYork_BatteryPark

NewYork_BatteryPark

NewYork_BatteryPark

NewYork_BatteryPark

Näiden pienten hetkien onnen kun olen oppinut tässä vuosien myötä löytämään, en juuri suurempia kaipaa. Olen hyväksynyt sen, etten ole se, joka niitä vuoria valloittaa ja viidakon salaisuuksia tutkii, hyväksyn olevani se, joka keskittyy pieniin paratiisihetkiin tässä arjessamme, jota kuitenkin joka päivä eteenpäin pakerramme. Juuri tällä hetkellä, tänä toukokuisena iltana, Battery Park tarjoaa kaiken mitä tarvitsen.

SaveSave

SaveSave

SaveSave