Kaupallinen yhteistyö: Bank Norwegian

Ihania matkatarjouksia satelee sähköpostiin ja Facebookin aikajanalle tuon tuostakin ja Instagramia selaillessa matkakuume kasvaa järisyttäviin mittoihin. Niin kauniita merenrantoja, upeita auringonlaskuja, tutkimattomia polkuja ja katukahviloita, jotka kutsuvat istahtamaan hetkeksi ja nauttimaan elämästä. Matkalle olisi päästävä, mutta millä ihmeen rahalla?

Matkustaminen ei ole halpaa, siitä varmasti jokainen on samaa mieltä. Mutta. Halpaa ei toisaalta olisi myöskään viikottaiset leffakäynnit tai ravintolaillalliset, uuden auton hankinta, vaatteiden ostelu, ja se ihana merkkilaukkukin maksaa monen monta satasta. On siis oikeastaan hieman valintakysymys, kuinka nuo kympit tai sataset milloinkin kuluttaa. Jos haluaa valintoja tehdä, voi se auttaa saavuttamaan sen mistä unelmoi. Mutta tiukkana on aina oltava, lipsuminen tuppaa sitä tavoitetta siirtämään aina eteenpäin (vähän sama kuin mun laihdutushommat, maali siintää aina vaan siellä tulevaisuudessa…)

Bank Norwegian talletustili Pariisi

Ja vaikka sitä ei ihmeemmin sitten kuluttaisikaan rahaa ulkona syömiseen, shoppailuun tai hauskanpitoon, ainakin omalta tililtäni rahat tuntuvat omituisesti vain katoavan kuukauden aikana, eikä sinne jää turhia pennosia matkojen ostelua varten. Tiedätte varmaan muutkin, kuinka helposti se käy: huulikiilto kauppakäynnin yhteydessä, kahvi tankatessa autoa, kiva huivi kaupan ohi kävellessä – houkutuksia riittää ja vaikka luulee käyttävänsä vain euron tai pari, kasvaa niistä tarpeeksi suuri virta viemään rahat tililtä. En todellakaan ole tässä “älä käytä tililläsi olevaa rahaa” -asiassa kovin hyvä, vaikka aina parhaani yritän. Mikä sitten auttaisi?

No omalla kohdallani apuna on säästäminen erilliselle tilille. Olen tätä tehnyt nyt jo jonkin aikaa, ja tämä tyyli sopii itselleni ehdottomasti – ei voi käyttää sitä, mikä ei siellä käyttötilillä majaile. Ja toisaalta, kun sen säästötilille automaattisesti palkkapäivänä siirtyvän summan pitää tarpeeksi kohtuullisena, ei sen puuttumistakaan juuri huomaa. En siis puhu satojen eurojen kuukausisäästöistä, toki jos on joskus laittaa enemmän vaikkapa veronpalautusten yhteydessä, niin toki silloin niin teen. Ja kuin huomaamatta se vararahasto kasvaa, kun siihen ei käsiksi pääse.

Bank Norwegian talletustili New York

Olen käyttänyt erilaisia talletustilejä mutten oikein ole niihin tyytyväinen sen koron suhteen ollut. Olen jotakuinkin siis saanut juuri sen summan takaisin, mitä sinne olen laittanutkin, en sen enempää. Vaikkei ne korot näillä säästöillä huimia olisikaan, jokainen euro on kuintenkin kotiinpäin (tai tässä tapauksessa matkaan päin). Nyt kuitenkin olen hieman perehtynyt enemmän tuohon asiaan, kun sain tietoa Bank Norwegianin uudesta säästötilistä. Ja en ilmeisesti ole ihan väärässä ollut mielikuvani kanssa, sillä ilmeisestikin talletuskorot ovat ylipäänsä pudonneet viime vuosien aikana melkoisen alas. Ehkä siis mututuntumani oli oikea enkä tosiaankaan juuri korkoa talletuksilleni saanut. Olisikohan aika vaihtaa säästötili muualle…?

Bank Norwegian tarjoaa nimittäin uutta talletustiliä kivalla, jopa 1,75 % talletuskorolla. Kuulostaa paljon paremmalta kuin nykyiseni, ja varsinkin, kun tilin avauksesta ei mene mitään maksua. Luin asiasta lisää paitsi Bank Norwegianin omilta sivuilta, myös yleisesti eri nettisivustoilta, hieman taustatukea itselleni ja ajatuksilleni hakien. Esimerkiksi Talouselämä kirjoitti alkuvuodesta tästä aiheesta ja siitä, kuinka suomalaisetkin pikkuhiljaa ovat ottaneet niin sanotut nettipankit omakseen, eivätkä enää välttämättä kaikkiin tarpeisiinsa valitse sitä tuttua kivijalkapankkia. Ja miksipä ei, sillä kuten sanoin, talletuskorot ovat suorastaan naurettavan alhaiset useimmilla pankeilla – tästä kirjoitti jo viime vuoden puolella Arvopaperi.fi, taustoittaen myös sitä, miksi Bank Norwegian pystyy tuollaisen talletuskoron parhaimmillaan myöntämään.

Tässäpä vielä ihan pähkinänkuoressa nämä Bank Norwegianin talletustilin perusjutut:

  • 1,75 % talletuskorko 200 000 euroon saakka
  • Ei tilinavausmaksuja, minimitalletusmääriä tai nostorajoituksia
  • Asiakkaiden talletukset kuuluvan Norjan talletussuojan piiriin
  • Bank Norwegian myöntää myös luottokorttia, jota käyttämällä tavallisissa ostoksissa kerrytät 1 % ostosten arvosta ja Noewegianin lentoja ostaessasi jopa 20 % ostosten arvosta CashPoints-pisteitä, joita voit lunastaa ostaessasi Norwegianin lentoja.

Mun kohdalla tuo talletuskorko on kyllä niin paljon parempi kuin nykyisellä tililläni, että kävin jo oman talletustilin tuolla avaamassa – helppoa ja nopeaa, nyt vain niitä palmunkuvia tuleviin uniin sitten maalailemaan :D Ajattelin, että tällä avaamallani tilillä säästäisin nyt rahaa ensi kesän reissuun, josko lähtisimme uudelleen Ranskaa autolla kiertelemään. Oman talletustilin luominen kävi siis tämän linkin kautta, eikä tosiaan mennyt aikaa eikä vaivaa, kunpa kaikki pankki- (ja mielellään myös vakuutusasiat) hoituisivat yhtä helposti! Ja kuten sanoin, ei sillä väliä kuinka pieni se ansaittu korko on, pääasia että on edes jotain!

Onko sulla jotain hyviä rahansäästövinkkejä jaettavaksi? Miten säästät vai säästätkö?  Varmasti täällä muitakin, joiden matkustusinto ylittää siihen käytettävissä olevat rahavarastot :) Kerro ihmeessä, kaikki vinkit kullanarvoisia mitä tähän asiaan tulee!