Jos minun pitäisi valita jokin kulttuurin muoto, jota lähtisin katsomaan/kuuntelemaan, olisi se aivan ehdottomasti baletti. Ooppera ei kerta kaikkiaan ole se minun juttuni, eikä nykytanssi tai modernit taidenäyttelyt. Mutta baletti, siinä on sitä jotain.

Jo neljänä vuodenvaihteena olemme viettäneet uuden vuoden Imatralla, Imatra Balletin touhuissa mukana hääräillen ja baletista nauttien. Tänä vuonna ei tämä ilo jää vain uuteen vuoteen, sillä samainen balettiseurue, St.Petersburg Ballet Theatre, esiintyy elokuun puolivälissä Olavinlinnassa, tuoden sinne upean ja perinteikkään Joutsenlammen. Eikä tätä ainutkertaista  Ballet Olavinlinnaa tehdä ihan millä tahansa kokoonpanolla, vaan primaballerina Irina Kolesnikovan tanssiessa Odette/Odilen kaksoisroolin, prinssi Siegfriedin osaa puolestaan tähdittää Imatran baletistakin tuttu Dmitri Akulinin.

Olavinlinna antaa varmasti aika hulppeat puitteet tälle klassikolle, joka on ainakin minulle se yksi ja ainoa, ehdoton lempibalettini. Siinä yhdistyvät juuri ne kaikki mitä baletissa rakastan: upeat, valkoiset tutut, tuttu musiikki ja kaunis, klassinen koreografia. Ja nyt sitten vielä taustanaan mahtava Olavinlinna, ei kyllä enää parempaa kattausta voisi toivoa!

Katsoin lipputilannetta tuolta Lippu.fi-palvelun kautta, ja molempiin näytöksiin on vielä lippuja myynnissä. Mikäli siis aikataulusi antaa myöten ja Savonlinna kuulostaisi mukavalta viikonlopun matkakohteelta, tule sinäkin ihastumaan Joutsenlampeen, sen kauniiseen tarinaan, tuttuun musiikkiin ja lumoavaan tanssiin.

 

Joutsenlampi Savonlinnan Olavinlinnassa 11.-12.8.2017
St. Petersburg Ballet Theatre & Pietarin Sinfoniaorkesteri