Art Deco yhdistyy saumattomasti ajatuksiin Miamista, South Beachista ja Ocean Drivesta. Nuo pastelliset värit, kauniit muodot ja niiden luoma tunnelma sekä kaikki mielenkiintoiset yksityiskohdat tekevät alueesta ehdottomasti vierailun arvoisen. Kun kuljet pitkin Ocean Drivea, Collins Avenueta and Washington Avenueta, voit bongata jopa satoja art deco -tyylisuuntaa edustavia rakennuksia, niin hotelleja, ravintoloita kuin liiketilojakin. Ocean Drivelta, rannan puolelta, löytyy myös Art Deco Wellcome Center, josta voit napata matkaasi esitteitä ja pamfletteja – tai vaikkapa hankkia tyylille uskollisen matkamuiston.

blog_P1280003

blog_P1280003

Tämä alla oleva The Carlyle -rakennus on monesti esillä, kun Miamin art deco -tyylisiä rakennuksia luetellaan. Onhan näissä ehdottomasti se omanlainen viehätys, tässäkin, missä värimaailama on melko tavanomainen, tuovat nuo rakennuksen muodot aivan erilaista fiilistä. Olisipa meillä täällä Lahdessakin art deco -rakennuksia, olisi huomattavasti viihtyisämpi tuo keskusta ;)

Miksi nämä jo 1920-luvulta peräisin olevat rakennukset ovat sitten saaneet säilyttää sijaintinsa ja ulkonäkönsä, eikä niitä ole jätetty rapistumaan tai raivattu pois ketjuhotellien tieltä? Suurin syy rakennusten säilymiselle ja niiden nykyiselle suojelulle on itse asiassa yksittäinen henkilö, nainen nimeltä Barbara Baer Capitman, joka perusti Miami Design Preservation Leaguen, eräänlaisen voittoatavoittelemattoman järjestön, jonka tehtäväksi tuli suojella ja edistää tämän historiallisen ja ainutlaatuisen alueen säilymistä. Kiitos siis hänen saamme tänäkin päivänä näitä rakennuksia ihailla.

blog_P1280003

blog_P1280003

blog_P1280003

Ocean Drive ei ole sieltä hiljaisimmasta päästä, etenkään puolenpäivän jälkeen, joten jos haluaa saada rauhassa ihailtua ja kuvattua näitä art deco -rakennuksia, kannattaa paikalle saapua jo aamulla, kun aamun valo on kauneimmillaan. Kuten kuvista näkyy, itse olin paikalla siihen parempaan ruuhka-aikaan tällä kertaa, joten kuvat ovat täynnä ihmisiä ja autoja. Ensi kerralla haluan ehtiä sinne kun vielä on hiljaisempaa – ja onhan se aamun valo, juuri auringonnousun jälkeen, kaikkein parasta aikaa kuvaamisellekin. Näin talvella aurinko paistaa iltapäivällä noiden rakennusten takaa, joten kuvakulmiakin joutuu hakemaan tarkkaan. Mitä siis opimme tästä? Älä jätä lähtöä liian myöhäiseen, vaan ole liikkeellä yhtä aikaa niiden aamuvirkkujen kanssa, jotka yhtäaikaa auringon kanssa nousevat. Tai sitten tyydy tällaisiin kuviin, joiden etuala täyttyy autoista :)

blog_P1280003

blog_P1280003

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave