Tällä hetkellä tuhansia suomalaisia vaivaa sama kysymys: mitä tehdä, kun lento on peruttu. Tai ehkä lentoa ei vielä ole virallisesti peruttu, mutta näet, ettei sitä kenties lennetä. Tai haluaisit perua lennon joka vielä näkyy normaalisti varauksissasi. Tässä muutamalla sanalla ohjeita ja linkkejä josta pääset asiaasi edistämään.

Mistä tiedän, onko lentoni peruttu?

Mikäli lentoosi on tehty muutoksia, tulee siitä sinulle viesti sähköpostiin tai puhelimeen. Nyt kannattaa pikimmiten käydä tsekkaamassa oman varauksen kautta omat yhteystiedot, jotta ne varmasti ovat oikeat.

Lento on peruttu, mutten ole saanut viestiä!

Pyydän, ole kärsivällinen. Lentoja on peruttu tällä hetkellä niin järjetön määrä, että kontaktointi kestää. Jos lento näkyy sinulla edelleen varauksissasi, voit käydä itse tekemässä siihen muutoksia. Finnair ohjeistaa seuraavasti:

Voit muuttaa matkasi ajankohtaa ilman muutosmaksua ja matkustaa 30.11.2020 asti, mikäli olet varannut matkasi viimeistään 30.4.2020, olet ostanut matkasi Finnairin kanavista, sinulla on varaus Finnairin liikennöimälle ja markkinoimalle lennolle Finnairin lipulla ja valitsemallasi uudella lennolla on tilaa. Teethän muutoksen ennen alkuperäisen lentosi lähtöä. Huomaathan, että muutosoikeus ei koske Finnair Holidays -matkojen, Aurinkomatkojen tai muiden matkanjärjestäjien asiakkaita. 

Lentoa ei ole peruttu mutta haluan sen itse perua enkä siirtää

Jos lentoasi ei ole peruttu mutta haluat sen perua etkä vain siirtää matkustuspäivää, pätee tällä hetkellä vielä lipun perumissäännöt eli takaisinmaksu riippuu lipputyypistäsi.

Mistä näen perutut lennot?

Perutut Finnairin lennot voit käydä katsomassa täältä. Listaa päivitetään jatkuvasti.

Mitä lentoja Finnair lentää huhtikuusta eteenpäin?

Ymmärrettävästi tämän listan tilanne muuttuu myöskin jatkuvasti, joten tätä kannattaa käydä ahkerasti katsomassa jos on todella tarve jonnekin lentää. Ja tottakai, mikäli tilanne ratkaisevasti muuttuu parempaan, voi tämä listakin näyttää paremmalta nopeallakin aikataululla.

Milloin saan rahat takaisin perutusta lennosta?

Ymmärrettävästi tämäkin kestää tällä hetkellä normaalia kauemmin. Käsittelyaika on noin kuukausi (kannattaa varautua myös pidempään) ja raha palautuu samalle kortille tai maksutavalle, jota lippujen ostoon olet käyttänyt.

Minulla on vielä lento tulossa, onko koneessa hygieenistä olla?

Tällä hetkellä lentoyhtiöillä on käytössä minimipalvelu lennoilla, jotta voidaan varmistaa kaikki tarpeeton kontakti ihmisten välillä. Mikäli siis tiedät tarvitsevasi ruokaa ja juomaa lennolla, kannattaa sitä varata itse mukaan. Tällä hetkellä esimerkiksi omia vesipulloja ei täytetä lennon aikana eikä minkäänlaista myyntiä suoriteta.

Lentokoneita siivotaan ja suodattimet filtteröivät lentokoneen ilmaa tehokkaasti. Tärkeintä on kuitenkin muistaa jokaisen oma vastuu: jos tunnet olosi sairaaksi, älä lähde lennolle. Tämä koskee niin flunssaa, mahdollisia korona-oireita kuin vaikkapa sydänvaivojakin. Ymmärrettävästi jokainen haluaa nyt lentää kotiin mutta lentäminen ei ole yhtään sen turvallisempaa sairaana kuin muulloinkaan, joten jokaisen tulee tarkastella oloaan ennen lennolle lähtöä ja tarvittaessa hakea lääkäristä “fit to fly” -todistus.

Kuinka saan yhteyden asiakaspalveluun?

Asiakaspalvelu on äärimmäisen ruuhkautunut joten kannattaa ensin yrittää itse tehdä haluamansa muutokset mikäli mahdollista.

Finnairin nettisivujen chat

Viesti Facebookin tai Twitterin kautta

Ohessa Finnairin ohjeistus:

Jos sinulla on lento kolmen päivän sisällä, olethan yhteydessä pikimmiten. 

Jos sinulla on lento yli kolmen päivän päästä, olethan yhteydessä lähempänä lentosi lähtöä.

Ethän laita meille viestiä useita kanavia käyttäen, sillä se ruuhkauttaa asiakaspalvelua entisestään. Vastaamme kaikkiin viesteihin mahdollisimman pian.

Mistä saan lisää tietoa?

Ehdottomasti paras ja ajantasaisin tietolähde on ihan Finnairin nettisivut. Kannattaa tutustua rauhassa, tietoa on todella paljon mutta olen varma, että sieltä sinullekin vastaus löytyy!