Voi New York, kuinka kauniina aamusi valkenikaan edellisillan räntäsateen jälkeen. Niin kauniina, että aamiainen oli suorastaan velvollisuus syödä ulkona – ja tässä tarkoitan nyt kirjaimellisesti ulkona, nimittäin Brooklyn Bridgellä. Bloggaajakollega Veera sattui olemaan kaupungissa samaan aikaan, ja kun emme ole talven aikana saaneet aikatauluja Suomessa sovitettua kahvin verran yhteen, korjasimme nyt asian ja lähdimme yhessä aamupalalle tuonne sillalle.

 

We don’t meet often but when we do, it’s bagels and coffee at the Brooklyn Bridge.

New York, USA

Vessaton kahvila ja kissa ruokakaupan vartijana

Ensin meidän toki tuli löytää ne bagelit sekä kahvit, joten Veera pikaisesti kaivoi tiedoistaan kehutun bagel-myymälän ja iskimme sen karttaan. Aha, La Bagel Delight sijaitsee Dumbossa Brooklynissä, eli sillan toisella puolen. Mikäs sen parempi tuumasimme, ja hyppäsimme Uberin kyytiin aloittaaksemme reissumme tuosta kahvilasta. Saimme näin myös näkymät Manhattan Bridgeltä, Uber-kuskimme valittua sen ylityspaikaksi. Ja hienot on näkymät sieltäkin, ei valittamista!

Olimme jostain syystä kuvitelleet, että tämä La Bagel Delight olisi kahvila, mutta se olikin vain pieni puoti, josta sai käydä bagelit ja muut lämpimäiset nappaamassa mukaansa. Otimme perusversiot runsaalla cream cheesellä ja saimme ne hyvin pakattuna laukkuun laitettavaksi. Seuraavana vuorossa olikin kahvinhakureissu, joka ei ollut vaikea tehtävä kun Starbucks sijaitsi tien toisella puolen. Ja Starbucksista löytyy jotain muutakin kävelijöille oleellista, nimittäin wc. Rivakasti siis astelimme sisään, tilasimme kahvit ja kysyimme wc:n tilannetta. Ja tyrmistyimme. “We don’t have it today”. Aha. Eli se siitä helpotuksesta, mitäs hittoa nyt? Meidät neuvottiin lähellä sijaitsevaan pizzeriaan, joka olisikin varmasti ollut loistovaihtoehto ellei olisi ollut sunnuntaiaamu ja pizzeria erittäin suljettu. Yhtä huono tuuri oli läheisellä kuntosalilla “Sorry we can’t, it’s a liability issue”, kuin bagel-myymälässäkin “Only for personnel, sorry”. Aloimme hieman jo tuskastua, sillä lähellä ei enää muita kahviloita ollut ja jalat ristissä ei olisi mukava siltaakaan ylittää. Viimeisenä oljenkortena päätimme vielä käydä läheisessä orgaanisessa ruokakaupassa – ja kappas – täällä olikin wc myös asiakkaiden käyttöön! Useasti ehdimme paikan ohi kulkea ja todeta, ettei ruokakaupassa nyt ainakaan olisi… No, tämä ei muutoinkaan ihan tavallinen ruokakauppa ollut, sillä heillä oli siellä asukkina kissa. Hieman äkäinen, musta, pyylevähkö kissa.

NewYork-Brooklyn

Brooklyn-bridge

Brooklyn-bridge

aamiainen-brooklyn-bridgellä

Silta oli aivan ihana (hassua sanoa näin jostain sillasta…) ja keväinen auringonpaiste lämmitti mukavasti. Löysimme sillalta sopivasti vapaan penkin jolle teimme leirimme, eli toisinsanoen pääsimme asettumaan ja syömään bagelimme (ah, ne herkulliset, cream cheeseä tursuavat, uunituoreet bagelimme) ja juomaan kahvimme (jotka olimme ottaneet mukaan sieltä vessattomasta kahvilasta). Ja tietysti katselemaan ohikulkevia ihmisiä. Pienen matkan päässä, kylmää viimaa uhmaten, mallipoika oli kuvattavana kesäisessä t-paidassaan. Valkoinen paita hohti tummaa ihoaan vasten, eikä ainakaan meille saakka näkynyt kylmästä loukkua lyövät hampaat ;) Harmi, että juuri linssin kantomatkan ulkopuolella :) Kylmää viimaa uhmasi myös Veera, josta sain napattua parit hyvinkin keväiset kuvat – tosin jälkiseuraamuksena olikin sitten ikävämpi kevätjuttu, eli flunssa.  Toivottavasti jo tosin toipumaan päin!

Ne näkymät!

Mutta siis ne näkymät. Niin ihanat, niin tutut kaikista leffoista ja sarjoista, niin kauniit, niin kirkkaat. Tai noh, välillä vähän myös ristikon läpi nähdyt kuten alakuvassa :D Ohi kipitti pienoisiin juoksusortseihin pukeutuneita ihmisiä, käynnissä oli nimittäin New Yorkin puolimaratoni. Osa heistä oli kääriytynyt sellaiseen muovinkappaleeseen (ilmeisesti siis alumini- tai jokin sisäpinnoite niissä) taistellakseen sillalla olevaa viimaa vastaan. Viima nimittäin oli melkoinen, kun sillan keskikohdalle päästiin. Oikealla avautui maisema Empire State Buildingin alueelle, takana kohosi Brooklyn, edessä oli Manhattanin upea silhuetti ja kaukana vasemmalla seistä jökötti Vapaudenpatsas. Sijainniltaan ei siis parempaa voisi toivoa, noin niinkuin kuvien suhteen. Vielä kun olisi ollut tarpeeksi pitkä linssi, jotta sen Vapaudenpatsaankin olisi saanut kuvattua. Ensi kerralla ehkä sitten!

Brooklyn-bridge

Manhattan-brooklyn-bridge

Brooklyn-bridge-näkymä

New York on monia asioita, se on myös huumorintajuinen, kuten alla olevasta kieltokyltistä huomaa. New Yorkissa asuu myös ihania, vahvasti yksisarvisiin uskovia ihmisiä <3

aamiainen-brooklyn-bridgellä

Aamun kääntyessä jo myöhäiseen aamupäivään jatkoimme mekin vihdoin matkaa kohti Manhattania, sinne sillalta oli mukava, noin vartin kävelymatka. Maratoonareita (puolimaratoonareita?) tuli vastaan paljon, osa iloisina, osa väsyneinä, osa todellakin kaikkensa antaneina. Meitä ei urheilu jaloissa painanut, vaan vatsassa muhi herkulliset aamiaiset ja mieli hykerteli tyytyväisyyttään. Tämä aamiainen oli paras idea aikoihin!

SaveSave